ΣΥΡΙΖΑ: Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να λογοδοτήσουν για το πάρτι διαπλοκής που είχε στηθεί στην Υγεία

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 13:54
UPD:13:55
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

«Αποκαλυπτικές για το πάρτι διαπλοκής που είχε στηθεί στον χώρο της υγείας από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σχετικά με τους ισολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με την κατάθεσή του κ. Πολάκη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην υγεία, «το έλλειμμα που παρουσιάζει το ΚΕΕΛΠΝΟ, για την περίοδο από το 2007 ως το 2014, ανέρχεται στο ποσό των 227,9 εκατομμυρίων ευρώ». Επιπλέον, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης κατήγγειλε ότι το 2011 απεγκαταστάθηκε το λογισμικό πρόγραμμα στο οποίο συγκεντρώνονταν τα λογιστικά στοιχεία του οργανισμού και μέχρι το 2014 ο οργανισμός έπαψε να τηρεί λογιστικά βιβλία.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο χώρος της δημόσιας υγείας αποτελούσε ένα πεδίο διασπάθισης δημόσιου χρήματος με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των κάθε λογής πελατειακών σχέσεων που είχαν αναπτύξει τα δύο αυτά κόμματα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η ζημία που προκάλεσαν οι πρακτικές αυτές στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού». 

«Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε με αποφασιστικότητα στο ξήλωμα όλου αυτού του κυκλώματος που υπονόμευε το αγαθό της δημόσιας υγείας. Αυτό που εκκρεμεί είναι η λογοδοσία από την πλευρά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για όλες αυτές τις αθλιότητες» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή