Λαβρόφ: Απελάσεις Βρετανών διπλωματών και σύντομα

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 12:22
UPD:12:36
EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO /POOL
A- A A+

Η Ρωσία θα απελάσει διπλωμάτες του Ηνωμένου Βασιλείου από το έδαφός της «σύντομα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της, Σεργκέι Λαβρόφ, σε απάντηση για την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από τη Μεγάλη Βρετανία, για την υπόθεση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σκρίπαλ.

Ο κ. Λαβρόφ τόνισε ότι οι απελάσεις βρετανικού διπλωματικού προσωπικού θα γίνουν «οπωσδήποτε».

Η δράση του Η.Β. αναλήφθηκε καθώς η Ρωσία αρνήθηκε να εξηγήσει πώς ο ρωσικής κατασκευής νευροτοξικός παράγοντας χρησιμοποιήθηκε για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του, Γιούλια, την προηγούμενη εβδομάδα στη νότια Αγγλία.

Η Μόσχα αρνείται κάθε ευθύνη, με το υπουργείο Εξωτερικών να χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι «παραφροσύνη».

Σε ερώτηση που του έγινε για ενδεχόμενες απελάσεις Βρετανών διπλωματών, ο Σ. Λαβρόφ απάντησε: «Οπωσδήποτε. Σύντομα, Σας το υπόσχομαι».

EURONEWS

Χαρακτήρισε δε τους ισχυρισμούς της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης για το ζήτημα Σκρίπαλ ως «απολύτως άξεστους».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απέδωσε δε μέρος της σφοδρότητας της αντίδρασης του Ηνωμένου Βασιλείου στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μέι στο ζήτημα του Brexit.

Την Τετάρτη, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «στέκονται αλληλέγγυες» στον στενότερο σύμμαχό τους, το Η.Β. και ότι υποστηρίζουν την απόφαση για την απέλαση Ρώσων διπλωματών.

Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου κατηγόρησε μάλιστα τη Ρωσία ότι υπονομεύει την ασφάλεια χωρών ανά τον κόσμο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή