Ν. Δένδιας: Εμείς δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 18:07
UPD:18:16
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Την άποψη ότι έχουν γίνει τραγικά λάθη, συνολικά, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξέφρασε ο βουλευτής και τομεάρχης Θράκης της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας το επεισόδιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι συνέπεια αυτών των λαθών. «Είμαστε κόμμα εθνικής ευθύνης. Δεν παίζουμε ποτέ με τα εθνικά θέματα, έχουμε υποστεί και πολιτικό κόστος γι' αυτό και δεν μας πειράζει καθόλου. Ξέρετε πόσο εύκολο θα ήταν να λαϊκίσουμε τώρα πάνω στον συναισθηματισμό της στιγμής; Δεν το κάναμε. Δεν πρόκειται να μπω σε συζήτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο διαρκεί αυτό το επεισόδιο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η Ν.Δ. έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως και δημοσίως και κατ' ιδίαν. «Αλλά δεν είναι η ώρα τώρα. Τώρα είναι η ώρα να είμαστε όλοι μαζί μονιασμένοι, να φέρουμε τους ανθρώπους μας πίσω».

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στα λάθη του κόμματος του, παραδεχόμενος πως επί της υπουργίας του δεν εκσυγχρονίστηκαν σημεία εισόδου που θα μπορούσαν να έχουν εκσυγχρονιστεί, όπως στις Καστανιές, καθώς «δεν διαπιστώσαμε τότε την ανάγκη, διότι δεν προβλέψαμε την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Θα μπορούσαμε να το χαμε κάνει. Θα το κάνουμε τώρα όμως».

«Δεν μπορεί να είναι αυτή η είσοδος της Ευρώπης», τόνισε αναφερόμενος στον μεθοριακό σταθμό Καστανιών. Όποιος έρχεται από την Τουρκία το πρώτο πράγμα που βλέπει από την Ευρώπη είναι το τελωνείο και η είσοδος στις Καστανιές. Μπορεί να γίνει πολύ καλύτερα και θα το κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή