Δ. Koυτσούμπας για στρατιωτικούς: Από το θα επιστρέψουν μόλις ολοκληρωθούν τα τυπικά, φτάσαμε στο δεν ξέρουμε πότε

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 17:38
UPD:17:39
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Πυρά κατά της κυβέρνησης, για τον τρόπο, με τον οποίο χειρίστηκε τη σύλληψη των δυο Ελλήνων αξιωματικών στον Έβρο, εξαπολύει ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, επισημαίνει πως «και σε αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση ακολούθησε την πάγια τακτική του εφησυχασμού, την οποία ακολουθεί στα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων». Ωστόσο όπως λέει άφησε την κατάσταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου. «Από το οι Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες φτάσαμε στο δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν και την εναπόθεση των ελπίδων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα η υπόθεση των στρατιωτικών είναι μέρος του κάδρου «της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία θα κλιμακωθεί παραπέρα» αφού, όπως επισημαίνει, «στην περιοχή μας η μοιρασιά ανάμεσα σε ισχυρές δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία, η Κίνα, είναι σε εξέλιξη, με την Ελλάδα και την Τουρκία να διεκδικούν αναβαθμισμένο ρόλο και μεγαλύτερο μερίδιο για λογαριασμό των μονοπωλίων τους».

Όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει πως «το πραγματικό πρόβλημα είναι τα επικίνδυνα σχέδια στα Βαλκάνια, τα οποία η κυβέρνηση προωθεί και με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ τον Ιούλιο». Τονίζει δε ότι πάγια θέση του ΚΚΕ είναι «όχι στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ με τους αλυτρωτισμούς τώρα».

Στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας χαρακτηρίζει «επικοινωνιακά σόου και αποπροσανατολισμό από τα κρίσιμα προβλήματα» την τακτική της κυβέρνησης στην υπόθεση της Novartis, ενώ όπως λέει το ίδιο ισχύει και με την πρόταση της Ν.Δ. 

Τέλος, δηλώνει ότι δεν υπάρχει «καθαρή έξοδος» για την χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, ενώ θεωρεί ότι «παραμένουν τα μνημόνια διαρκείας, η επιτροπεία της ΕΕ, ακόμα και ένα «νέο πρόγραμμα. αυτή τη φορά δια χειρός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή