Τάση εντός του Κινήματος Αλλαγής το δίκτυο «Ανανέωση» του Γ. Καμίνη

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 19:19
UPD:20:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτ
A- A A+

Το πολιτικό και αξιακό στίγμα του δικτύου «Ανανέωση», το οποίο πλέον θα λειτουργεί ως ευδιάκριτη τάση στο Κίνημα Αλλαγής, περιέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε εκδήλωση στο Σεράφειο Αθλητικό Κέντρο το Σάββατο.

Το δίκτυο δημιουργήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, με τον κ. Καμίνη να καλεί τους υποστηρικτές του να γίνουν οι ίδιοι οι φορείς και τα πρόσωπα της ανανέωσης.

«Ξεκινήσατε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες αλλά συναντηθήκατε στο δίκτυό μας χάρη στην κοινή σας αταλάντευτη πίστη στις ιδέες της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και στις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου. Καταφέρατε από το μηδέν, να πάρετε στις πλάτες σας μια υποψηφιότητα που δεν είχε προσβάσεις και μηχανισμούς και με μοναδικό εφόδιο την πίστη στις κοινές μας αξίες, αυτο-οργανωθήκατε, δημιουργήσατε δίκτυα παντού και πετύχατε ένα μικρό θαύμα. Την ύπαρξη ενός ευδιάκριτου και δυνατού δικτύου που πάλεψε στα ίσια πανίσχυρους μηχανισμούς κομμάτων αλλά και συστήματα ετών. Όλοι εσείς είστε και η μαγιά για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά μας και να εκφράσουμε ακόμα πιο δυναμικά την κοινωνία και τους πολίτες που ζητούν να υπερβούμε τα στενά όρια των υπαρχόντων κομμάτων. Σε αυτή μας την προσπάθεια, κοινή αφετηρία όλων μας παραμένει το δίκτυο που δημιουργήσαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου», σημείωσε ο κ. Καμίνης.

Μιλώντας για το Κίνημα Αλλαγής, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος μας ένα κόμμα που θα προτείνει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας που θα συνδυάζει την παραγωγή πλούτου με την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ποιότητα ζωής, την ενσωμάτωση πολιτικών για την κλιματική αλλαγή, την αποκέντρωση, τις αρχές της κοινωνικής συνοχής, της δικαιοσύνης, της αναδιανομής και αλληλεγγύης ανάμεσα στις γενιές. Αλλά και ένα κόμμα που θα υπερασπίζεται ταυτόχρονα τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαφορετικότητα, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή, την ανοικτή πρόσβαση στην τεχνολογία και την πληροφορία. Ένα κόμμα που ο πυρήνας της πολιτικής του θα υπηρετεί την ανάγκη να ξεκινούν οι άνθρωποι με ίσες ευκαιρίες τη ζωή τους».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή