Π. Πολάκης: Στελέχη της Novartis οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 10:38
UPD:10:40
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Oι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis είναι στελέχη της ίδιας της εταιρείας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης.

«Οι μαρτυρικές καταθέσεις αποτελούν απόδειξη. Στελέχη της εταιρείας είναι οι μάρτυρες, που αρχίσαν να ‘κελαηδούν’ και να ‘δίνουν’, στελέχη τα οποία τα έπιασαν να έχουν μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται και άρχισαν να ‘κελαηδούν’. Όχι ότι είναι αγαθά παιδιά, όμως ξεκίνησαν την ιστορία», ανέφερε ο κ. Πολάκης μιλώντας στον Ant1.

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι η υπόθεση είναι κατασκευασμένη, υποστήριξε πως «η Novartis, όπως και πολλές φαρμακευτικές έχουν κατακλέψει τον πλανήτη και αυτήν τη στιγμή βγαίνει η βρωμιά στη δημοσιότητα».

«Εδώ και δύο χρόνια έχω αποδείξει με στοιχεία ότι τα 85 δισ. του δημόσιου χρέους είναι από το χώρο της δημόσιας Υγείας. Χθες βγήκε με στοιχεία ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από καταβολή του ελληνικού κράτους» ανέφερε.

Σε ερώτηση για το πώς γνωρίζει τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κ. Πολάκης απάντησε πως «είμαι γιατρός και τα γνώριζα όλα αυτά πριν γίνω υπουργός». «Τα φάρμακα της Novartis εκτόπισαν φάρμακα άλλων εταιρειών με μη θεμιτό τρόπο» είπε.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή