Όσκαρ: Νέοι κανονισμοί προς αποφυγή και άλλων λαθών

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 10:00

Μια νέα σειρά κανονισμών σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή η  Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που είναι υπεύθυνη για τον θεσμό των βραβείων Όσκαρ.

Οι αρμόδιοι της Ακαδημίας μαζί με εκπροσώπους της εταιρείας «Price Waterhouse Coopers» (PwC) που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο και την ασφάλεια των αποτελεσμάτων, θέλουν φέτος να διασφαλίσουν ότι στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων που θα πραγματοποιηθεί  στο «Dolby Theater» του Χόλυγουντ στις 4 Μαρτίου,  δεν θα επαναληφθεί το ίδιο λάθος με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της PwC στις ΗΠΑ, Τιμ Ράιαν, ανέφερε ότι με τους νέους κανονισμούς προβλέπεται η ύπαρξη πρόσθετου προσωπικού, η επιβολή περαιτέρω ελέγχων και ασκήσεων αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

Στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 2017, το μιούζικαλ «La La Land» ανακοινώθηκε κατά λάθος ως η καλύτερη ταινία, ενώ το βραβείο στην πραγματικότητα δόθηκε στην ταινία «Moonlight».

Για την αναζήτηση νέων πρωτοκόλλων και ασφαλιστικών δικλείδων που θα αποτρέπουν την επανάληψη παρόμοιων λαθών στο μέλλον, οι εκπρόσωποι της PwC συναντήθηκαν πολλές φορές με εκπροσώπους της Ακαδημίας, προκειμένου να συζητήσουν επί του θέματος.

Αρχικά, αποφασίστηκε ότι ο ίδιος ο Ράιαν, πρόεδρος της PwC θα συμμετέχει αυτή τη φορά στη διαδικασία ανοίγματος των φακέλων με τα αποτελέσματα.

Επιπλέον, στη φετινή τελετή αναμένεται να υπάρξει και τρίτος εκπρόσωπος της εταιρείας με τη βαλίτσα που θα περιέχει τους φακέλους των αποτελεσμάτων. Ο τρίτος εκπρόσωπος θα κάθεται, και αυτός, μαζί με τους παραγωγούς του σόου στο control room, ενώ θα έχει επίσης, για ασφάλεια, τη λίστα με τους νικητές. Και οι τρεις συνεργάτες της PwC θα παρακολουθήσουν τις πρόβες και θα εξασκηθούν, ώστε να ξέρουν τι να κάνουν, αν κάτι πάει στραβά.

Στους νέους υπεύθυνους σκηνής που θα επιβλέπουν τους φακέλους συμπεριλαμβάνεται ο Ρικ Ρόζας, ο οποίος εργαζόταν στη θέση αυτή 14 χρόνια και η συνάδελφος του, Κίμπερλι Μπόρντον από το γραφείο της εταιρείας PwC στο Λος Άντζελες.

Η νέα διαδικασία παράδοσης των φακέλων ορίζει ότι, τόσο ο παρουσιαστής των διάσημων όσο και ο stage manager θα επιβεβαιώσουν ότι τους έχει δοθεί o σωστός φάκελος για την κατηγορία που πρόκειται να παρουσιάσουν.

Προς αποφυγή και άλλων λαθών, οι εκπρόσωποι της PwC απαγορεύεται να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής. 

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή