Έρικ Κλάπτον: Ο θρύλος της μουσικής χάνει την ακοή του

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 15:39

Ο θρύλος της μουσικής Έρικ Κλάπτον χάνει την ακοή του, αλλά δεν σκοπεύει να κατέβει από τη σκηνή.

«Θα συνεχίσω να δουλεύω. Θα κάνω μερικές συναυλίες», δήλωσε ο 72χρονος τραγουδοποιός μιλώντας στο Radio 2 του BBC. «Το μόνο πράγμα που με απασχολεί τώρα είναι ότι βρίσκομαι στα 70 μου και θέλω να είμαι λειτουργικός. Εννοώ ότι χάνω την ακοή μου, έχω εμβοές, τα χέρια μου όμως δουλεύουν. Εννοώ πως  ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα έρθουν και θα με δουν για περισσότερους λόγους από αυτό, καθώς είμαι κάτι αξιοπερίεργο. Ξέρω ότι είναι ένας λόγος κι αυτός, επειδή είναι εκπληκτικό και για μένα τον ίδιο ότι μπορώ και είμαι ακόμα εδώ».

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Κλάπτον αναγκάστηκε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες του συναυλίες στο Λος Άντζελες, λόγω βαριάς βρογχίτιδας. Τον Ιούνιο του 2016, είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από νευροπάθεια, η οποία προκλήθηκε από το παίξιμο κιθάρας.

«Ξεκίνησε με πόνο χαμηλά στη μέση και εξελίχθηκε σε αυτό που ονομάζουν περιφερική νευροπάθεια. Είναι αυτό που αισθάνεσαι σαν να σου κάνουν ηλεκτρικά σοκ που κατεβαίνουν μέχρι το πόδι σου», δήλωσε ο θρύλος της κιθάρας. «Επίσης, έπρεπε να μάθω πώς να αντιμετωπίζω και κάποια ακόμα πράγματα που προκλήθηκαν λόγω ηλικίας...»

Και συνέχισε λέγοντας: «Καθώς αναρρώνω από αλκοολισμό και εθισμό σε ουσίες, θεωρώ φοβερό πράγμα ότι είμαι ακόμα ζωντανός. Κανονικά, θα έπρεπε να τα είχα τινάξει καιρό τώρα. Για κάποιο λόγο, σώθηκα από τα σαγόνια της κόλασης και μου δόθηκε δεύτερη ευκαιρία».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή