Βρετανία: Ψηφοφορία στη Βουλή θα επιβάλουν οι Εργατικοί για τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.

Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 18:25
UPD:18:29
REUTERS/REUTERS TV

Το Εργατικό Κόμμα σκοπεύει να επιβάλλει κοινοβουλευτική ψηφοφορία εντός Ιανουαρίου σχετικά με την άρνηση της κυβέρνησης να κατοχυρώσει τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. στο βρετανικό δίκαιο μετά το Brexit.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Κέιρ Στέιρμερ, σκιώδης υπουργός των Εργατικών για το Brexit, δήλωσε ότι η ανάλυση των υπουργών για το πώς τα βασικά δικαιώματα που περιγράφονται στον Χάρτη θα ενσωματωθούν στο βρετανικό δίκαιο είναι «θλιβερά ανεπαρκής».

Οι κεντροαριστεροί Εργατικοί, αξιωματική αντιπολίτευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιθυμούν να διασφαλιστούν πλήρως οι διατάξεις του Χάρτη στη νομοθεσία. Ο Χάρτης αποτελεί ένα από τα λίγα τμήματα του κοινοτικού δικαίου που δεν θα μεταφερθούν στο βρετανικό δίκαιο όταν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ε.Ε. τον Μάρτιο του 2019.

Ο κ. Στέιρμερ δήλωσε στον Guardian: «Αυτό δεν είναι πολιτικό ζήτημα ενός κόμματος. Πρόκειται για το είδος του κράτους που θέλουμε να είμαστε. Η Μ. Βρετανία πρέπει να είναι υπερήφανη υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καλώ όλους τους βουλευτές να υποστηρίξουν την τροπολογία του Εργατικού Κόμματος στο νομοσχέδιο για την αποχώρηση όταν θα συζητηθεί τον Ιανουάριο».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή