Σομαλία: Aμερικανική επιδρομή εναντίον μελών της Aλ Σεμπάμπ

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 06:55
UPD:07:59
EPA/AU-UN IST/TOBIN JONES/HANDOUT

Φωτογραφία αρχείου

Eπιδρομή εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, η οποία πρόσκειται στην αλ Κάιντα, πραγματοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ την Πέμπτη στη Σομαλία.

Όπως διευκρίνισε η AFRICOM, η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση αρμόδια για την Αφρική, η επιχείρηση, η οποία διεξήχθη περί τις 15:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), σε μια περιοχή περίπου 160 χιλιόμετρα δυτικά του Μογκαντίσου, έγινε σε συντονισμό με την ομοσπονδιακή σομαλική κυβέρνηση.

Ο αμερικανικός στρατός «θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει εξουσιοδοτηθεί και θεωρεί κατάλληλα» για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συγκεκριμένα για να «πλήττει τους τρομοκράτες, τα στρατόπεδα εκπαίδευσής τους και τα καταφύγιά τους στη Σομαλία, στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η AFRICOM σε ανακοίνωσή της.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι διεξήγαγαν δύο αεροπορικές επιδρομές εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) στην επικράτεια της Σομαλίας.

Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ προσπαθεί από το 2007 να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή