«Προβληματισμένος» ο Στ. Κοντονής για τις συνθήκες εργασίας των δικηγόρων

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 13:33
UPD:13:38
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τον προβληματισμό του για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι δικηγόροι καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Μιλώντας συγκεκριμένα στο Κανάλι της Βουλής ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι ο ίδιος, ως δικηγόρος, είναι πολύ «προβληματισμένος γι' αυτή την αλγεινή κατάσταση».

Σε ερώτηση αν του ζητήθηκε να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι το θέμα είναι της αρμοδιότητας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Ολομέλεια της Βουλής, έκανε λόγο για «εκτεταμένη παραπληροφόρηση», ενώ «επιτέθηκε» τόσο στη Ν.Δ. όσο και «σε έναν κύκλο ακραίων ιεραρχών, που εκτρέπονται» κάθε φορά που η κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία ατομικών δικαιωμάτων.

«Η Ν.Δ. υπέστη πανηγυρική ήττα» είπε, ενώ εγκωμίασε τη στάση του Ποταμιού και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο και βοήθησαν, όπως είπε, σε βελτιωτικές αλλαγές.

Σχετικά τέλος με τους πλειστηριασμούς, ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε πως «η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη». Εξέφρασε επίσης τις αμφιβολίες του για τα κίνητρα των συλλογικοτήτων που εμποδίζουν πλειστηριασμούς ακόμα και για χρέη άνω των 12 εκατ. ευρώ. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μπορεί να βγει ένα βιομηχανικό ακίνητο στον πλειστηριασμό, όταν υπάρχει μεγάλη οφειλή» σημείωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή