ΗΠΑ: Με εκτελεστικό διάταγμα επιχειρεί να ανατρέψει το Obamacare ο Τραμπ

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 22:58
UPD:23:02
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

«Δεν θα στοιχίσει σχεδόν τίποτα στην αμερικανική κυβέρνηση αλλά οι άνθρωποι θα έχουν καλή, πολύ καλή περίθαλψη. Και όταν λέω άνθρωποι, μιλώ για εκατομμύρια και εκατομμύρια», είπε ο Τραμπ κατά την τελετή υπογραφής του διατάγματος.

Εκτελεστικό διάταγμα το οποίο ανοίγει τον δρόμο σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να παρέχουν πακέτα καλύψεων που εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις του Obamacare υπέγραψε την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τον ασφαλιστικό νόμο που είχε περάσει ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν θα στοιχίσει σχεδόν τίποτα στην αμερικανική κυβέρνηση αλλά οι άνθρωποι θα έχουν καλή, πολύ καλή περίθαλψη. Και όταν λέω άνθρωποι, μιλώ για εκατομμύρια και εκατομμύρια», είπε ο πρόεδρος κατά την τελετή υπογραφής του διατάγματος.

Για τους Δημοκρατικούς ωστόσο πρόκειται για ένα «σαμποτάζ» στο σύστημα υγείας. «Αν το σύστημα επιδεινωθεί, κάτι για το οποίο δεν αμφιβάλουμε, την ευθύνη θα φέρει ο πρόεδρος» είπε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή