Εξώδικο Εκκλησίας σε Ραγκούση για τα περί ομοφυλόφιλων μητροπολιτών

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 12:30
UPD:13:55
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Οι δηλώσεις του κ. Ραγκούση, που προκάλεσαν την αντίδραση της Εκκλησίας, έγινα στο στο περιοδικό της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, «Antivirus».

Την απόφασή της να επιδώσει εξώδικο στον Γιάννη Ραγκούση γνωστοποίησε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας, μετά τη δήλωσή του ότι έχει συναντήσει ιερωμένους, ακόμη και μητροπολίτες, οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και αναγκάζονται να το κρύβουν. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς καλείται  να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει «για τα καταγγελλόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Οι δηλώσεις του κ. Ραγκούση, που προκάλεσαν την αντίδραση της Εκκλησίας, έγιναν στο στο περιοδικό της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, «Antivirus».

Το σχετικό απόσπασμα είναι το εξής:

«Συγκεκριμένα για την εκκλησία, είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ΄ αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται. Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου».

Γ. Ραγκούσης: Φυσικά και να υποστώ τη βάσανο των δικαστηρίων

Απαντώντας στην Εκκλησία, ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς είπε: Λυπάμαι για την αντίδραση αυτή. Υπερασπίζομαι πάντοτε τη γνώμη μου και τις αντιλήψεις μου. Μιλάω πάντα με παρρησία. Φυσικά και να υποστώ τη βάσανο των δικαστηρίων. Οι τοποθετήσεις μου αφορούν καταστάσεις. Όλα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν τον σεβασμό μου». 

«Οι μητροπολίτες φορούν ράσα και όχι τηβέννους. Και σε κάθε περίπτωση η εποχή των αφορισμών έχει τελειώσει», σχολίασε με τη σειρά του στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

Νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είχε γράψει στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Η Ιερά Σύνοδος καλεί εξώδικως τον Ραγκούση να κατονομάσει τους ομοφυλόφιλους μητροπολίτες. Αναχρονισμός και υποκρισία! Τι λένε ΔΗΣΥ-Ποτάμι;»

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή