Πολύ σοβαρές ζημιές στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 13:32
UPD:13:57
evros-news.gr

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το ισόγειο του κτιρίου πλημμύρισε ενώ λόγω της ισχυρής νεροποντής,  η Πυροσβεστική κατάφερε να προσεγγίσει το χώρο μετά από πολλές ώρες ώστε να μπορέσει  να κάνει απάντληση υδάτων.

A- A A+

Καταστροφή έχει υποστεί ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός, η αποθήκη φαρμάκων στο Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί, ενώ σοβαρές καταστροφές έχει υποστεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Η λειτουργία του ΚΥ έχει μεταφερθεί στον 1ο όροφο του κτηρίου όπου στεγάζονται τα ιατρεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το ισόγειο του κτιρίου πλημμύρισε ενώ λόγω της ισχυρής νεροποντής,  η Πυροσβεστική κατάφερε να προσεγγίσει το χώρο μετά από πολλές ώρες ώστε να μπορέσει  να κάνει απάντληση υδάτων.

Την Τρίτη μετέβησαν στο νησί με στρατιωτικό εναέριο μέσο, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, και ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου, προκειμένου να εκτιμήσουν το ύψος της καταστροφής και να συντονίσουν τη διαδικασία αποκατάστασης και επαναλειτουργίας της δομής. Πιο συγκεκριμένα:

  • EVROS-NEWS.GR
    Πραγματοποιήθηκε άμεσα αποστολή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα.
  • Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης του ΚΥ.
  • Πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού (ΠΙ) προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) εφόσον παραστεί ανάγκη.
  • Δρομολογήθηκε η αποστολή φορητού ακτινολογικού μηχανήματος και φορητού εργαστηριακού αναλυτή από άλλες υγειονομικές δομές της 4ης ΥΠΕ. Η μόνιμη λύση θα δοθεί με την αντικατάσταση του εξοπλισμού από πόρους του αποθεματικού ταμείου του υπουργείου Υγείας.
  • Αποφασίστηκε να μεταβεί σήμερα το πρωί, κλιμάκιο τεχνικών από την 4η ΥΠΕ  προκειμένου να γίνει εκτίμηση των τεχνικών ζητημάτων επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας.
  • Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης του έργου ανακατασκευής του ΚΥ στο ΕΣΠΑ.  

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή