Στο Βερολίνο ο Φιλίπ - Κοινή γραμμή με Μέρκελ για τις μεταρρυθμίσεις

«Δεν επιθυμούμε να είμαστε σκληροί με τη Βρετανία»
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 19:34
UPD:19:40
REUTERS/AXEL SCHMIDT

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, κατά τη συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Σε κοινή γραμμή πλεύσης στο ζήτημα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων κινήθηκαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος επισκέπτεται το Βερολίνο, παρουσιάζοντας την ατζέντα της κυβέρνησής του τόσο για το εσωτερικό της Γαλλίας, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Η κ. Μέρκελ εξέφρασε την υποστήριξή της στην προσπάθεια του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της κυβέρνησης του κ. Φιλίπ να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη γαλλική οικονομία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι πάντα εύκολες στην εφαρμογή και δεν δίνουν άμεσα τα αποτελέσματά τους.

Η εργασιακή μεταρρύθμιση στη Γαλλία, η οποία αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του προέδρου Μακρόν, αντιμετωπίζει αντίσταση από τα συνδικάτα, ενώ η δημοτικότητα των κ.κ. Μακρόν και Φιλίπ, που ανέλαβαν καθήκοντα τον Μάιο, βρίσκεται σε πτώση.

Μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση, η οποία δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις σε ζητήματα διαχείρισης εργατικού δυναμικού, «είναι σημαντική και τελικά θα δώσει θετικά αποτελέσματα για τον λαό της Γαλλίας».

Φιλίπ: Δεν είναι στόχος μας να είμαστε σκληροί με τη Βρετανία

Νωρίτερα και μιλώντας σε εκδήλωση στη γερμανική πρωτεύουσα, ο Γάλλος πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι μη ξεκάθαρες θέσεις της Μεγάλης Βρετανίας για το τι ζητεί σχετικά με το Brexit δυσκολεύουν τις διαπραγματεύσεις.

Ο Εντουάρ Φιλίπ απέρριψε ωστόσο τη θεωρία ότι οι «27» είναι «σκληροί» με τη Μεγάλη Βρετανία.

«Δεν επιθυμούμε να είμαστε σκληροί με τους Βρετανούς. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι πρόκειται για δύσκολες διαπραγματεύσεις», είπε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή