Β. Λεβέντης για Eldorado: Να ελεγχθούν όλα, αλλά μέχρι τότε η εταιρεία να λειτουργεί

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 18:21
UPD:18:26
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο Πρωθυπουργός είναι δηλητηριασμένος από τη νοοτροπία του κρατισμού». 

«Η επένδυση έχει γίνει, ο επενδυτής έχει βάλει χρήματα. Το θέμα είναι να δούμε τι κάνουμε τώρα. Εμείς θέλουμε να ελεγχθούν όλα τα στοιχεία, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, πρέπει η εταιρεία να λειτουργεί με παράταση της διαδικασίας για να εξεταστούν οι φάκελοι. Σαφώς και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, αλλά η επένδυση δεν μπορεί να περιμένει, φαίνεται έτσι ότι δεν θέλουμε τις επενδύσεις».

Τα παραπάνω σημείωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο προέδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στο ζήτημα που ανέκυψε με την Eldorado Gold. 

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «ο Πρωθυπουργός είναι δηλητηριασμένος από τη νοοτροπία του κρατισμού» και σημείωσε ότι η Ένωση Κεντρώων «θέτει το ζήτημα του ορυκτού πλούτου, η χώρα πρέπει να κερδίζει κάτι επιπλέον από αυτή την επένδυση. Δηλαδή εκτός από τις υποχρεώσεις που έχει μία επιχείρηση να πληρώνει φόρους, ασφαλιστικά ταμεία, να πληρώνει και ένα 8-10% στο ελληνικό Δημόσιο. Αυτό το θέμα θα το θέσουμε στην Βουλή, να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα και η κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή