Γιλντιρίμ: «Όχι» σε μονομερή εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της Κύπρου

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 13:45
UPD:13:49
REUTERS/COSTAS BALTAS

«Η ηγεσία των Ελληνοκυπρίων πρέπει να επιδιώξει μια εποικοδομητική προσέγγιση παρά να θέτει εμπόδια στην ειρήνη. Τους συμβουλεύουμε να αποφύγουν μονομερή μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. 

Κάλεσμα στους Ελληνοκύπριους να αποφύγουν να λάβουν «μονομερή μέτρα» στην ανατολική Μεσόγειο απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά την αποτυχία των πιο πρόσφατων συνομιλιών για το Κυπριακό.

Μιλώντας σε διάσκεψη για την ενέργεια που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Γιλντιρίμ επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας ότι οι πόροι των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο ανήκουν και στις δύο πλευρές του νησιού.

EURONEWS

«Η ηγεσία των Ελληνοκυπρίων πρέπει να επιδιώξει μια εποικοδομητική προσέγγιση παρά να θέτει εμπόδια στην ειρήνη. Τους συμβουλεύουμε να αποφύγουν μονομερή μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε.

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε για μία ακόμη φορά πως οι πόροι υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο ανήκουν και στις δύο πλευρές», υποστήριξε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοφιλή