Πιλότος της KLM ο βασιλιάς της Ολλανδίας

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 12:25
UPD:12:27
EPA/SIESE VEENSTRA

Σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, ο 50 ετών βασιλιάς ανέφερε ότι πλέον, θα σταματήσει να πιλοτάρει τα αεροσκάφη τύπου Fokker 70 -τα οποία αναμένεται σύντομα να αποσυρθούν- προκειμένου να εκπαιδευτεί στα Boeing 737.

Στην αποκάλυψη ότι για 21 χρόνια ήταν συγκυβερνήτης σε πτήσεις της KLM προέβη ο βασιλιάς Γουλιέλμος - Αλέξανδρος της Ολλανδίας, δηλώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο, κατάφερνε να αποσυμπιέζεται από τις καθημερινές του υποχρεώσεις.

Σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, ο 50 ετών βασιλιάς ανέφερε ότι πλέον, θα σταματήσει να πιλοτάρει τα αεροσκάφη τύπου Fokker 70 -τα οποία αναμένεται σύντομα να αποσυρθούν- προκειμένου να εκπαιδευτεί στα Boeing 737.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο βασιλιάς κατάφερνε να ξεφεύγει από τις βασιλικές του υποχρεώσεις δύο φορές τον μήνα και να γυρίζει την Ευρώπη με αεροπλάνο.

«Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να έχω ένα χόμπι, στο οποίο χρειάζεται να συγκεντρώνομαι απολύτως», δήλωσε ο βασιλιάς και πρόσθεσε: «Έχεις ένα αεροσκάφος, επιβάτες και πλήρωμα. Έχεις ευθύνη γι΄ αυτούς. Δεν μπορείς να πάρεις στον αέρα τα προβλήματα που έχεις στο έδαφος. Μπορείς να αποδεσμευτείς εντελώς και να συγκεντρωθείς σε κάτι άλλο. Αυτό για εμένα είναι το πιο χαλαρωτικό μέρος της πτήσης», εξήγησε.

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος - Αλέξανδρος αποκάλυψε ακόμα ότι στο παρελθόν, έχει επίσης πιλοτάρει αεροσκάφη της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας Martinair.

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι συχνά κάνει ανακοινώσεις στους επιβάτες, χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά του. «Λίγοι αναγνωρίζουν τη φωνή μου, αλλά οι περισσότεροι έτσι κι αλλιώς δεν προσέχουν τι λέω», συμπλήρωσε χαριτολογώντας.

Εξάλλου, ο Γουλιέλμος - Αλέξανδρος συχνά πιλοτάρει και το βασιλικό αεροσκάφος της Ολλανδίας.

Ο Γουλιέλμος - Αλέξανδρος είναι επικεφαλής του ολλανδικού δυναστικού οίκου, καθώς και του οίκου των Άμσμπεργκ, ενώ με την ενθρόνισή του έγινε ο πρώτος άνδρας μονάρχης της Ολλανδίας από την εποχή του θανάτου του Γουλιέλμου Γ΄ της Ολλανδίας το 1890.

Γεννήθηκε στην Ουτρέχτη και είναι ο πρωτότοκος γιος της πρώην βασίλισσας Βεατρίκης της Ολλανδίας και του Γερμανού διπλωμάτη Κλάους φον Άμσμπεργκ. Έγινε πρίγκιπας της Οράγγης και διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας στις 30 Απριλίου του 1980, όταν η μητέρα του έγινε βασίλισσα. Ανέβηκε στο θρόνο στις 30 Απριλίου 2013, όταν η μητέρα του παραιτήθηκε. 

Λάτρης του αθλητισμού, ο Ολλανδός βασιλιάς έχει συμμετάσχει με… ψευδώνυμο στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.

naftemporiki.gr

Δημοφιλή