Στ. Θεοδωράκης: Να δώσουμε μάχη κατά των μικρών και των μεγάλων Λεπέν της πολιτικής

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 23:23
UPD:25/04/2017 00:33
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Θα ήθελα ο κ. Τσίπρας, ξέροντας και τα προβλήματα της Ευρώπης, να μην είναι με τον Μελανσόν και τις απόψεις του», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Πρέπει να δώσουμε μια μάχη εναντίον των μικρών και των μεγάλων Λεπέν της πολιτικής», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ πρόσθεσε ότι «έχουμε μερικούς» από αυτούς και στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι οι Γάλλοι «επέλεξαν να αφήσουν το παλιό της Αριστεράς και της Δεξιάς και να δώσουν μια ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο με προτάσεις», αναφερόμενος στον νικητή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, Εμανουέλ Μακρόν.

Είπε επίσης ότι ο λαϊκισμός στην Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα, είναι η «συγκολλητική ουσία» δυνάμεων που δεν φαίνεται να έχουν σχέση μεταξύ τους. «Τι ενώνει τον αριστερό κ. Τσίπρα και τον δεξιό κ. Καμμένο;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι οι λαϊκιστές συναντώνται.

Προέβλεψε δε ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του υποψηφίου με τη σημαία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λουκ Μελανσόν, θα ταχθούν υπέρ της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στο β’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

«Θα ήθελα ο κ. Τσίπρας, ξέροντας και τα προβλήματα της Ευρώπης, να μην είναι με τον Μελανσόν και τις απόψεις του», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ καταλόγισε στην Ευρώπη ότι «καθυστερεί πολύ», κάνοντας λόγο για άμβλυνση των διαφορών μεταξύ Βορρά και Νότου.

«Η ισχυροποίηση του Γάλλου προέδρου, θα σημάνει ότι στην Ευρώπη οι αποφάσεις δεν θα είναι πλέον μόνο γερμανικές», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά από τις γερμανικές εκλογές η Ευρώπη θα αρχίσει να συζητά τα σημαντικά. «Εμείς πρέπει να έχουμε μια ρεαλιστική πρόταση», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «δεν ήταν το καινούριο» αλλά «εκπροσωπούσε δυνάμεις που κυβερνούσαν τη χώρα για πάρα πολλά χρόνια».

«Η Ελλάδα χρεοκόπησε από τα λάθη του παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτό είναι ακόμα εδώ και δεν έχει ζητήσει καν συγγνώμη», σημείωσε επίσης.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ακόμη ότι το Ποτάμι δεν ολοκλήρωσε τον κύκλο του και τόνισε ότι «δεν θέλαμε να φτιάξουμε ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα, μια "επιχείρηση" που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή