Νέους αποκλεισμούς προγραμματίζουν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 11:03
UPD:11:04
ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

Σε περίπτωση που έως το μεσημέρι δεν έχουν απάντηση από την κυβέρνηση, τα μέλη της συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας θα προβούν άμεσα στην εφαρμογή των σχεδίων τους

A- A A+

Νέους αποκλεισμούς κομβικών σημείων και σκλήρυνση της στάσης τους σχεδιάζουν από σήμερα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται με αυτούς, καθώς εκπνέει η προθεσμία που έδωσαν στην κυβέρνηση να ορίσει ακριβή ημερομηνία συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης).

Σε περίπτωση που έως το μεσημέρι δεν έχουν απάντηση από την κυβέρνηση, τα μέλη της συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας θα προβούν άμεσα στην εφαρμογή των σχεδίων τους

Το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη ή και μετάβαση δύναμής τους στο τελωνείο της Δοϊράνης, είναι δύο μόνο από τα σχέδιά τους. Υπενθυμίζεται ότι από τις 30 Ιανουαρίου είναι κλειστό το τελωνείο στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και το συγκεκριμένο μπλόκο ενισχύεται διαρκώς.

Επίσης, κλειστή παραμένει από τις 30 Ιανουαρίου η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548ο χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου - Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης - Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

Στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα, παραμένουν οι Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, δηλώνοντας έτοιμοι να σκληρύνουν τη στάση τους, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Στο σημείο βρίσκονται από τις 25 Ιανουρίου και παρά τις προσπάθειές τους να μεταβούν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, μέχρι στιγμής δεν το έχουν κατορθώσει.

«Μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε αποκλείσει το τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα» διεμήνυσε πάντως το μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκου, Στέργιος Λίτο. 

Εξάλλου, συνεχίζεται ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα «πράσινα φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»). 

Να μεταβούν σε σημείο πιο κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα επιχειρήσουν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που από τις 30 Ιανουαρίου έχουν προχωρήσει σε επ' αόριστον αποκλεισμό της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα Πράσινα Φανάρια. 

«Αν δεν έχουμε την απάντηση που ζητήσαμε, θα πάμε σε 24ωρο αποκλεισμό νέου σημείου» είπε στο ΑΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος από τα Σύλλατα Χαλκιδικής.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή