Σε ποσοστό 93% η κήλη βουβωνικής χώρας προτιμά τους άνδρες

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 13:02
UPD:13:03
SHUTTERSTOCK

Κάνοντας έναν απολογισμό της μεθόδου η οποία μέχρι σήμερα εφαρμόστηκε σε 444 ασθενείς (412 άνδρες και 32 γυναίκες) ηλικίας από 15 έως 90 ετών, ο κ. Σάμπαλης επεσήμανε ότι η TEP, είναι πλέον μια καταξιωμένη μέθοδος, ασφαλής, ανώδυνη, ατραυματική και αναίμακτη

Σημαντικά τα αποτελέσματα από την 20ετή εφαρμογή της μεθόδου αποκατάστασης της κήλης TEP (Total Extra Peritoneal Repair- Ολικά Εξωπεριτοναϊκή Αποκατάσταση), κατεγράφησαν στην εργασία της χειρουργικής ομάδας του γενικού χειρουργού – λαπαροσκόπου και διευθυντή χειρουργού της Ευρωκλινικής Δρ. Γιώργου Σάμπαλη.

Κάνοντας έναν απολογισμό της μεθόδου η οποία μέχρι σήμερα εφαρμόστηκε σε 444 ασθενείς (412 άνδρες και 32 γυναίκες) ηλικίας από 15 έως 90 ετών, ο κ. Σάμπαλης επεσήμανε ότι η TEP, είναι πλέον μια καταξιωμένη μέθοδος, ασφαλής, ανώδυνη, ατραυματική και αναίμακτη. Το σημαντικό στοιχείο που προέκυψε στην καταγραφή είναι ότι η κήλη της βουβωνικής χώρας προτιμά σε ποσοστό 93% τους άνδρες.

Με τη μέθοδο αντιμετωπίζονται όλες οι μορφές της κήλης στη βουβωνική χώρα (βουβωνοκήλη, μηροκήλη), όπως επίσης και στην αμφοτερόπλευρη βουβωνοκήλη, αλλά και στην υποτροπή μίας κήλης μετά από ανοικτό χειρουργείο.  

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία ή και επισκληρίδιο ένεση, με την δημιουργία μίας τομής 1 εκατοστού κάτω από τον ομφαλό και άλλες δύο των 5 χιλιοστών, χωρίς να γίνει διατομή μυών και τοιχωμάτων. Ο μέσος χρόνος επέμβασης κυμαίνεται από 25-45 λεπτά ενώ, όπως ανέφερε ο Δρ. Σάμπαλης, η παρακολούθηση των ασθενών συνεχίστηκε για 6 μήνες μετά την επέμβαση και τα αποτελέσματα ήταν άριστα. Μόνο τέσσερις ασθενείς υποτροπίασαν, δηλαδή ένα ποσοστό πολύ μικρότερο του 1%.  

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός, αναλύοντας την εργασία αυτή, η μετεγχειρητική πορεία είναι εξαιρετική και ο ασθενής σηκώνεται σε λίγες ώρες, σιτίζεται αμέσως, εξέρχεται από την κλινική την επομένη το πρωί και μπορεί να μεταβεί στην εργασία του σε λίγα 24ωρα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή