Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι σε μία έκθεση

Με πλούσιο και μοναδικό υλικό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 09:05
UPD:12:58

«Άννα Καρένινα»

A- A A+

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδα - Ρωσία 2016 και με στόχο να ενισχύσει τη γνωριμία των επισκεπτών με έναν ιστορικό και εμβληματικό θεσμό της Ρωσίας, η έκθεση «Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Φεβρουαρίου 2017.

«Κάρμεν»

Διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι της Ρωσίας.

Σκοπός της έκθεσης είναι να αποτελέσει έναυσμα και παρότρυνση προς το ελληνικό κοινό να έρθει σε επαφή με τη ρωσική κουλτούρα και να συμβάλει στην καλλιέργεια των επισκεπτών, παρέχοντας ένα μουσειακό βίωμα και ολοκληρώνοντας, με αυτόν τον τρόπο, την εμπειρία που παρέχει ένας χώρος μουσικών, κατά κύριο λόγο, εκδηλώσεων.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του

Το Θέατρο Μπολσόι ιδρύθηκε ως θεσμός το 1776. Έχει φιλοξενήσει τις πρώτες παραστάσεις έργων διάσημων δημιουργών, που καθόρισαν και επηρέασαν το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα, και, στη σκηνή του, έλαμψαν οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του παγκόσμιου στερεώματος. Μεγάλη σημασία δίδεται στο γεγονός ότι, για πρώτη φορά, το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι της Ρωσίας υποστηρίζει έκθεση στο εξωτερικό με αποκλειστικά δικά του εκθέματα.

Η Εκατερίνα Μαξίμοβα

Η παρούσα έκθεση, η οποία περιλαμβάνει κοστούμια ιστορικών παραστάσεων μπαλέτου και όπερας, υψηλής αισθητικής μακέτες της σκηνής διαφόρων παραστάσεων, ζωγραφικούς πίνακες και σχέδια μεγάλων Ρώσων ζωγράφων από τις δοκιμές σκηνικών παραστάσεων, αλλά και πλούσιο αρχειακό υλικό από φωτογραφίες, αφίσες και σχέδια του Μουσείου του Θεάτρου Μπολσόι, απεικονίζει τόσο τη μακρά ιστορία του θεσμού αυτού, όσο και τη σημασία του για την παγκόσμια ιστορία της τέχνης.

Έτσι, μουσική, χορός, θέατρο, σκηνογραφία, σχεδιασμός κοστουμιών, αλλά και η ανθρώπινη διάσταση των συντελεστών του Θεάτρου Μπολσόι αποτυπώνονται μέσα από μοναδικά και περίτεχνα εκθέματα και από καθημερινά προσωπικά αντικείμενα, σε έναν χώρο που προσιδιάζει στον χαρακτήρα και τη φύση τους, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά μοναδικά και εντυπωσιακά εκθέματα, όπως το φόρεμα της κορυφαίας μπαλαρίνας Μάγιας Πλισέτσκαγια στην παράσταση «Άννα Καρένινα» ή τα παπούτσια μπαλέτου που φορούσε η Εκατερίνα Μαξίμοβα στον «Καρυοθραύστη», που φέρουν αυτόγραφο της θρυλικής χορεύτριας.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Νέος Εκθεσιακός Χώρος (επάνω επίπεδο): Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Ημέρες και ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα: 10.00 - 14.00, Τρίτη - Κυριακή: 17.00 - 21.00, η έκθεση θα παραμείνει κλειστή στις 24 και 31 Δεκεμβρίου 2016 και στις 1, 2, 3 και 6 Ιανουαρίου 2017. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 5 ευρώ, μειωμένο: 3 ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή