Ιράκ: Νεκρός τεχνικός καναλιού σε ρεπορτάζ για τις επιχειρήσεις κατά του ISIS

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 23:23
UPD:21/08/2016 16:57
REUTERS/AHMED SAAD

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Τεχνικός του τηλεοπτικού σταθμού Al-Ahad, ενός καναλιού που συνδέεται με μια πανίσχυρη παραστρατιωτική σιιτική οργάνωση, σκοτώθηκε, ενώ ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε την ώρα που έκαναν ρεπορτάζ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο δυτικό Ιράκ.

Οι δύο άνδρες χτυπήθηκαν από βλήμα όλμου στο Τζαζιράτ αλ Χαλντίγια, στην επαρχία Αλ Άνμπαρ.

«Η ομάδα μας έγινε στόχος πυρών στο Τζαζιράτ αλ Χαλντίγια ενώ κάλυπτε τη μάχη» έκανε γνωστό κπρόσωπος του καναλιού.

Το Τζαζιράτ αλ Χαλντίγια βρίσκεται ανάμεσαν στις πόλεις Ραμάντι και Φαλούτζα από τις οποίες εκδιώθηκαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ από τον ιρακινό στρατό με την υποστήριξη σιιτών μαχητών. Βρίσκεται δυτικότερα της ζώνης από την οποία περνούν οι άνδρες του ΙΚ για να φτάσουν στα άλλα προπύργιά τους στο Ιράκ.

Ένας δημοσιογράφος του καναλιού Al-Ghadeer που πρόσκεται στην οργάνωση Μπαντρ (σ.σ. ο ένοπλος βραχίονάς της στηρίζει επίσης τις επιχειρήσεις του στρατού εναντίον του ΙΚ) σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα στα νότια της Μοσούλης, του προπυργίου των τζιχαντιστών στο Ιράκ, ενώ ένας δημοσιογράφος της κουρδικής τηλεόρασης έχασε τη ζωή του στις 14 Αυγούστου από βλήμα όλμου που έπληξε μια αυτοκινητοπομπή των κουρδικών δυνάμεων.

Την προηγούμενη ημέρα, δημοσιογράφος που εργαζόταν για πρακτορείο που σχετίζεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) απήχθη και δολοφονήθηκε στην περιοχή του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν, όπως ανέφεραν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή