Επισκόπηση Τύπου

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 08:37
UPD:08:37
A- A A+

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εδώ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ξένοι στη διοίκηση του ΤΧΣ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το "ξήλωμα" της σημερινής διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), προκειμένου να αντικατασταθεί από ξένους (!) τεχνοκράτες, έχουν δρομολογήσει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι Ευρωπαίοι δανειστές μας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους για πλήρη αναδιάταξη του εγχώριου τραπεζικού τοπίου και τοποθέτηση εκλεκτών τους στη διοίκηση των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων".

ΕΘΝΟΣ: "Έξτρα ΕΝΦΙΑ για αγροτεμάχια εκτός σχεδίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντός συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ μπαίνουν για πρώτη φορά και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια και έτσι τα νέα εκκαθαριστικά του φόρου που αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τον Αύγουστο θα είναι "φουσκωμένα" για χιλιάδες ιδιοκτήτες που με τον συνυπολογισμό του αγροτεμαχίου που έχουν στην κατοχή τους η αξία της ακίνητης περιουσίας τους ξεπερνά τα 200.000 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ψυχρολουσία Νο2 στα ΑΤΜ για συνταξιούχους Δημοσίου"΄.

Η εφημερίδα γράφει ότι "ψυχρολουσία περιμένει σήμερα 284.122 συνταξιούχους του Δημοσίου που θα σπεύσουν στα ΑΤΜ και στις τράπεζες για να πληρωθούν το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, καθώς θα διαπιστώσουν ότι τα νέα μηνιαία ποσά είναι μειωμένα από 37% ως 54% για την πλειοψηφία των δικαιούχων".

ΕΣΤΙΑ: "Θαυμαστές του Πούτιν οι Έλληνες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μόνον οι Έλληνες μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών έχουν θετική άποψη για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Συμφώνως προς το Κέντρο Ερευνών Pew, εμπιστοσύνη προς τον Ρώσο Πρόεδρο δηλώνει ότι έχει το 53% των Ελλήνων, ποσοστό που όμοιό του μόνον στην Κίνα καταγράφεται. Απεναντίας, στην Ευρώπη κυμαίνεται από 38% στην Ουγγαρία, μέχρι 7%, στην Πολωνία".

Η ΑΥΓΗ: "Υπό το βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ. η δολοφονία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κατάθεση-σοκ για την ανεκτική στάση της Αστυνομίας, και εν προκειμένω της ομάδας ΔΙΑΣ, στη δολοφονία του Π. Φύσσα, αλλά και τις "αδελφικές" σε πολλές περιπτώσεις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την ΕΛ.ΑΣ. έδωσε χθες ο αυτόπτης μάρτυρας Δ. Χατζησταμάτης, τότε εξωτερικός φρουρός στις φυλακές Κορυδαλλού".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Δημόσιοι Υπάλληλοι:Όλο το σχέδιο για την κινητικότητα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε τρεις φάσεις κάθε χρόνο, ξεκινώντας από το 2017, θα εφαρμόζεται το ενιαίοι και καινοτόμο σύστημα κινητικότητας στον δημόσιο τομέα. Όλες οι κενές θέσεις θα δημοσιοποιούνται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, με τον υποψήφιο προς μετακίνηση να έχει στα χέρια του τον "χάρτη" των αιτημάτων των υπηρεσιών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Όπισθεν ολοταχώς με Cosco".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ολική αναδίπλωση υποχρεώθηκε η κυβέρνηση όσον αφορά τον κυρωτικό νόμο της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου, μετά την αγανακτισμένη αντίδραση της Cosco στην κατάθεση στη Βουλή κειμένου διαφορετικού από το συμφωνηθέν. Χθες, με νομοθετικές βελτιώσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή, ενσωματώθηκαν στον κυρωτικό νόμο όλες οι διορθώσεις στα σημεία που εντόπισε ως "προβληματικά" η κινεζική εταιρεία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κουνάει και το δάχτυλο στους συνταξιούχους που χάνουν το ΕΚΑΣ!".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "προκλητικός και κυνικός απέναντι στους χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους εμφανίστηκε χτες ο υφυπουργός Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ αναφορικά με το ΕΚΑΣ. Όλα αυτά μια μέρα μετά την εφαρμογή της περικοπής με την καταβολή της σύνταξης του Ιούλη και ενώ τη Δευτέρα καταβάλλονται μειωμένες και οι επικουρικές συντάξεις. Με την Ερώτηση που κατέθεσε, το ΚΚΕ ζητούσε να ακυρωθούν οι διατάξεις που καταργούν το ΕΚΑΣ και επιφέρουν απώλειες στο εισόδημα χιλιάδων συνταξιούχων, ύψους 2,4 δι.σ ευρώ, στην τετραετία 2016-2019".

ΤΑ ΝΕΑ: "Φωνή αγωνίας για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναφορές σε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη αλλά και ανησυχία για τις συμπεριφορές ορισμένων λειτουργών της διατύπωσε χθες, κατά την αποχαιρετιστήρια δήλωσή της, η Ευτέρπη Κουτζαμάνη που ολοκλήρωσε τη θητεία της ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Με τη σοβαρότητα και την προσοχή που επιβάλλεται, εξέφρασε με σαφήνεια την αγωνία της για το κύρος του τρίτου πυλώνα της δημοκρατίας".

Kontranews: "Καταρρέει ο γερμανικός κολοσσός Deutsche Bank. Σοκ για την παγκόσμια οικονομία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "γελοιοποιήθηκαν, εξευτελίστηκαν και διασύρθηκαν για μια ακόμα φορά οι συστημικοί παπαγάλοι των πληρωμένων μέσων ενημέρωσης και οι ειδικοί της συμφωνίας, που προέβλεπαν τη συντέλεια του κόσμου και την κατάρρευση της Μεγάλης Βρετανίας, μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στροφή σε ασφαλή καταφύγια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "φυγή προς τα ασφαλή καταφύγια και αποφυγή ενεργητικών ρίσκου χαρακτήρισαν τις επιλογές των επενδυτών το α΄εξάμηνο του 2016 στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Πετρέλαιο και χρυσός υπήρξαν οι αδιαφιλονίκητοι νικητές του β΄τριμήνου, παρά την έντονη μεταβλητότητα και αβεβαιότητα των αγορών κατά τη διάρκεια του α΄εξαμήνου του 2016, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν τα χρηματιστήρια-κυρίως οι μετοχές σε Κίνα και Ευρωζώνη- και η στερλίνα, που δέχτηκαν καίριο πλήγμα από το Brexit".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Οδυνηρές ανατροπές στις νέες συντάξεις'.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μικρότερες και χωρίς επιδόματα κύριες συντάξεις (λόγω των χαμηλότερων ποσοστών αναπλήρωσης που ισχύουν για συντάξιμες αποδοχές πάνω από 1.000 ευρώ ή με περισσότερα από 25 χρόνια ασφάλισης και της κατάργησης των ειδικών, ανά ταμείο επιδομάτων γάμου και τέκνων) θα λαμβάνουν όσοι υπέβαλαν μετά τις 12 Μαϊου αίτηση συνταξιοδότησης ή διέκοψαν το επάγγελμά τους ή δεν είχαν συμπληρώσει ως τότε την προβλεπόμενη ηλικία για την είσπραξη της σύνταξης".

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή