Διπλωματικές πιέσεις ΗΠΑ για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μίνσκ έως το τέλος του 2016

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 07:59
UPD:08:06
Reuters/LARRY DOWNING

«Είναι κάτι που μπορεί να δρομολογηθεί από τώρα, μέχρι το τέλος της παρούσας διακυβέρνησης, εάν οι Ρώσοι επιδείξουν σημαντική πολιτική θέληση» δήλωσε η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Σούζαν Ράις (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Διπλωματικές πιέσεις προκειμένου η συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας να εφαρμοστεί έως το τέλος της θητείας του Ομπάμα ασκεί ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με τη σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Σούζαν Ράις.

Η Ράις που συντονίζει τις κινήσεις της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι η δυναμική των εξελίξεων υποδηλώνει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στην ουκρανική κρίση προς το τέλος του 2016.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συντονίζουν τις προσπάθειές τους και συνεργάζονται με Γάλλους και Γερμανούς διπλωμάτες για την υλοποίηση των προβλεπομένων από τη Συμφωνία του Μίνσκ, που υπογράφτηκε το Φεβρουάριο του 2015.

«Είναι κάτι που μπορεί να δρομολογηθεί από τώρα, μέχρι το τέλος της παρούσας διακυβέρνησης, εάν οι Ρώσοι επιδείξουν σημαντική πολιτική θέληση» δήλωσε η Ράις σε εκδήλωση της εφημερίδας «The Washington Post». Ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να αποχωρήσει από το Λευκό Οίκο, πριν από την 20η Ιανουαρίου 2017.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή