Έβρος: Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 13:46
UPD:13:49
EUROKINISSI/EUROKINISSI

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Σαμοθράκης λόγω της κακοκαιρίας.

Η ολισθηρότητα στο οδικό δίκτυο δεν επέτρεψε την εκτέλεση δρομολογίων του ΚΤΕΛ στο Διδυμότειχο, ενώ ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω της έντονης χιονόπτωσης καταγράφεται στα χωριά Ποιμενικό, Σιτοχώρι, Μεταξάδες, Βρυσικά και Λάδη.

Στον Δήμο Σουφλίου σύμφωνα με τον δήμαρχο Βαγγέλη Πουλιλιό, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, προβλήματα λόγω της έντονης χιονόπτωσης υπάρχουν κυρίως στον ορεινό όγκο, με το οδικό δίκτυο ωστόσο να παραμένει ανοιχτό, καθώς συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας φροντίζουν για τη προσπελασιμότητά του.

Τέλος, στη Σαμοθράκη προβλήματα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών σημειώνονται κυρίως στο δυτικό οδικό δίκτυο μεταξύ Παλαιόπολης, Χώρας, Καμαριώτισσας και Αλωνίων.

Ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία στην Ορεστιάδα με εξαίρεση αυτά των Δικαίων λόγω προβλημάτων προσβασιμότητας των μαθητών των γύρω χωριών και του Κυπρίνου εξαιτίας διακοπών ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, από νωρίς το πρωί επιχειρούν για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, από Τυχερό έως Ορεστιάδα, τρία μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και δύο ιδιωτικά, ενώ υπάρχει η ετοιμότητα, εφόσον κριθεί απαραίτητο, για τη συνδρομή και άλλων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή