Νέα διεθνής διάκριση για τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο διεθνή διαγωνισμό Εικονικής Νίκης
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 10:22
UPD:10:32
FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS

Τη δεύτερη θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs 2015» κατέλαβε η νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον φοιτητή Αθανάσιο Πλεξίδα να ανακηρύσσεται στον καλύτερο αγορητή παγκοσμίως.

Στους τελικούς, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ, 13 - 15 Οκτωβρίου, η ελληνική ομάδα, υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του Γιώργου Κυριακόπουλου, λέκτορα της νομικής σχολής του ΕΚΠΑ, αφού απέκλεισε την ομάδα της Αφρικής, αντιμετώπισε στον τελικό, ενώπιον τριών δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, την ομάδα του Πανεπιστημίου του Μισσισσιπί. 

Η ελληνική ομάδα απαρτιζόταν από τους προπτυχιακούς φοιτητές Αθανάσιο Πλεξίδα, Μαρία Βασιλάκη και Μαριάνθη Κουτρή, ενώ συνεπικούρησαν στην προετοιμασία της και δύο μέλη της περυσινής ομάδας, ο μεταπτυχιακός φοιτητής Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος και η προπτυχιακή φοιτήτρια Νίκη Κουρή.

Η εμφάνιση και απόδοση των Ελλήνων φοιτητριών και φοιτητών, απέσπασε τους επαίνους τόσο των παρευρισκομένων μελών του International Institute of Space Law όσο και των τριών Δικαστών της Χάγης που έκριναν την εικονική υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, από το 2011, όταν έλαβε μέρος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό, η νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει διαγράψει μια πορεία, που την κατατάσσει στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως, καθώς είναι η μόνη ομάδα με τρεις συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς τελικούς και η μόνη ομάδα που έχει κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο δυο φορές.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός «Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition» διοργανώνεται, σε ετήσια βάση, από το International Institute of Space Law και, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από το European Centre of Space Law (ECSL). Η φετινή εικονική δίκη αφορούσε θέματα που ήδη απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, όπως η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων στο Εξω-ατμοσφαιρικό Διάστημα και η λήψη μέτρων για την αποφυγή της σύγκρουσης με τη Γη διαστημικών αντικειμένων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή