Νέες βολές Π. Λαφαζάνη κατά Αλ. Τσίπρα και Ευ. Μεϊμαράκη

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 20:10
UPD:21:37
ΕΡΤ1
A- A A+

Νέες βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη εξαπέλυσε από τα Χανιά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Από το χωριό Κάνδανος τους κατηγόρησε ότι θα εφαρμόσουν μαζί το τρίτο μνημόνιο ενώ παρουσιάστηκε καυστικός και προς τους δύο ως προς το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο κ. Λαφαζάνης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κανδάνου που θυμίζει την καταστροφή του χωριού κατά τη γερμανική κατοχή και αμέσως μετά υποστήριξε με δηλώσεις του ότι οι μνημονιακές, όπως τις αποκάλεσε, πολιτικές δυνάμεις δεν διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Είναι ντροπή και όνειδος αυτές τις ώρες οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις να μην διεκδικούν ούτε το κατοχικό δάνειο ούτε τις αποζημιώσεις. Ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο και θάβουν και το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Εξάλλου, χαρακτήρισε «μνημονιακούς εταίρους» τους κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη, λέγοντας: «Και αυτήν τη στιγμή έχουμε ένα κωμικό θέαμα. Βλέπουμε τον κ. Μεϊμαράκη να εκλιπαρεί τον κ. Τσίπρα για να κάνουν μαζί κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα να ακολουθεί μια τακτική που λέει, τράβα με και ας κλαίω».

«Δύο μνημονιακοί συνεταίροι που ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο πάνε για συγκυβέρνηση μετεκλογικά για να εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο. Οι κυβερνήσεις όμως που εφαρμόζουν μνημόνια είναι κυβερνήσεις πολιτικών υπαλλήλων. Και εφαρμόζοντας το μνημόνιο θα έχουμε μια κυβέρνηση οπερετική μια κυβέρνηση εξαρτημένη και εντολοδόχο. Εφιάλτη για την Ελλάδα και το μέλλον της», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο των Χανίων συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων εκφράζοντας τη ριζική του αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή