Skip to main content

Κακοκαιρία Elias: Μετρούν τις πληγές τους Εύβοια και Βόλος – Συναγερμός στον Παλαμά Καρδίτσας

Βόλος, 28 Σεπτεμβρίου 2023. Φωτ.: Nephele Nomikou / SOOC

Καταστροφές σε βόρεια Εύβοια και Μαγνησία - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα - Πώς κινείται η κακοκαιρία - Τι δήλωσε από τον Βόλο ο Β. Κικίλιας

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias από περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.

Τις πληγές τους μετρούν ξανά ο Βόλος, το Πήλιο και άλλες περιοχές της Μαγνησίας, ενώ σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας, μίας εκ των περιοχών της Θεσσαλίας που είχαν πληγεί και από την κακοκαιρία Daniel, προ τριών εβδομάδων.

Σοβαρές είναι οι καταστροφές και στη βόρεια Εύβοια, η οποία έχει αποκοπεί οδικώς από τη Χαλκίδα. Κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης, πολιτικό ελικόπτερο κατέπεσε ανοιχτά της παραλίας Αχλαδίου.

Βόρεια Εύβοια: Σαρωτικό το πέρασμα του Elias

Δοκιμάζεται η Βόρεια Εύβοια από την σφοδρή κακοκαιρία Elias. Χωριά έχουν πλημμυρίσει, κυρίως στις περιοχές που κάηκαν από τη μεγάλη φωτιά του 2021.

Το οδικό δίκτυο είναι διαλυμένο, σε 4 χωριά εστάλη 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας, δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι καθώς έχουν υπερχειλίσει ποτάμια και ρέματα.

Αποκομμένη η βόρεια από την κεντρική Εύβοια

Αποκομμένη είναι η βόρεια από την κεντρική Εύβοια, με τα έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας Elias να έχουν προκαλέσει διακοπή κυκλοφορίας σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί κατά περίπτωση, λόγω έντονης βροχόπτωσης, συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών αντίστοιχα στο οδόστρωμα, καθώς και πτώση δέντρων, στα κάτωθι σημεία:

ΕΥΒΟΙΑ:

 • στην 127η χ/θ της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού (θέση Ρέμα Κατσιρέλου Ιστιαίας),
 • στην Επ.Ο. Ροβιών – Ιστιαίας (μέσω Μαρουλίου – Βουτά),
 • στην Επ.Ο. Ιστιαίας – Βουτά,
 • στην Επ.Ο. Ροβιών – Οσίου Δαυίδ (στο ύψος του Παλαιοχωρίου),
 • από 49,5η  χ/θ (Προκόπι) έως 57η χ/θ (Μαντούδι) της Ε.Ο.Χαλκίδας-Αιδηψού,

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει:

 • Από 16η χ/θ (Καστέλλα) έως 49,5η χ/θ (Προκόπι) της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Προκόπι,
 • Στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή Ιστιαίας, Ωρεών, Νέου Πύργου και Αγιόκακαμπου,
 • Στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και ειδικότερα σε Ασμήνιο, Πευκί, Αρτεμίσιο & Γούβες.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

 • από την 2,900η χ/θ έως την 3,900η χ/θ της Επ.Ο. Λαμίας – Γοργοποτάμου (θέση «Φραντζόμυλος»), με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται μέσω της Τ.Κ. Μοσχοχωρίου,
 • στον Ανατολικό παράδρομος του αυτ/μου της Π.Α.Θ.Ε., από το ύψος της 203η χ/θ (Α/Κ Μπράλου) έως το ύψος της 209η χ/θ (Α/Κ Ανθήλης),
 • στην Επ.Ο. Λουτρά Υπάτης – Λαδικού – Συκά – Γέφυρα Βίστριζας, λόγω βροχόπτωσης –  συσσώρευσης υδάτων.

 Συνεχίζουν να ισχύουν οι διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων και:

 • από την 41,000η χ/θ (θέση Δρούγος) έως την 52,800η χ/θ της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας και από την 51,000η χ/θ (Κόμβος Νέου Μοναστηρίου) έως την 54,500η χ/θ της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Καρδίτσας,
 • στην 1η χ/θ της Επ.Ο. Τ.Κ. Βαρδαλή – Τ.Κ. Φιλιαδώνος, λόγω καθίζησης της γέφυρας που οδηγεί στην Τ.Κ. Αγραπιδιάς, με την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω οδού στο ύψος της 44,5η χ/θ Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας,
 • στην 16η χ/θ της Επ.Ο. Δομοκού – Τ.Κ. Πετρωτού, λόγω καθίζησης γέφυρας που οδηγεί στην Τ.Κ Πετρωτού, με την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω Τ.Κ. Αγραπιδιάς και οδού στο ύψος της 44,5η χ/θ Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας,
 • από τη διασταύρωση της οδού Γοργοποτάμου έως τη διασταύρωση της οδού Ρήγα Φεραίου στο Δομοκό Φθιώτιδας,
 • σε υφιστάμενη γέφυρα της δημοτικής παραλιακής οδού Αγίου Γεωργίου Πελασγίας, που υπέστη διάβρωση –καθίζηση,
 • στην οδό Ι. Τσεκούρα που οδηγεί στη Ροδίτσα Λαμίας (Ιρλανδική διάβαση), περιοχή Κένταυρος.

Επιπλέον, συνεχίζεται η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορία των οχημάτων στο Δήμο Δομοκού, εξαιρουμένου του τμήματος της Ε.Ο. Λαμίας – Δομοκού, από Λαμία έως Κόμβο Ε65 και εξαιρουμένης της συνδετήριας οδού με τον Ε65.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

 • στην Επ.Ο. Φιδακίων – Αγαλιανού, μέσω Αγίας Βλαχέρνας, στην τοποθεσία «Ιρλανδικές Διαβάσεις».

Νέες καταστροφές σε Βόλο και Πήλιο

Νέες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία Elias στον Βόλο και το Πήλιο.

Κατόπιν απόφασης της Αστυνομίας, έχει απαγορευθεί από χθες Τετάρτη το απόγευμα η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Από χθες στις 7.30 μ.μ., η πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι ενώ έχει διακοπεί και πάλι η υδροδότηση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έχει λάβει περισσότερες από 1.200 κλήσεις για βοήθεια.

Βόλος, 28 Σεπτεμβρίου 2023. Φωτ.: Nephele Nomikou / SOOC

Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας

Οι τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας Elias προκάλεσαν την υπερχείλιση του χειμάρρου Κραυσίδωνα για δεύτερη φορά τις τελευταίες 20 ημέρες.

Ο χείμαρρος «έσπασε» αρχικά στην περιοχή Οξυγόνο, μετά την οδό Μακρυγιάννη αλλά και στη γέφυρα του ΟΣΕ, όπου ξήλωσε τις γραμμές, σχεδόν διέλυσε τη γέφυρα και κατέκλυσε την οδό Παπαδιαμάντη, τον Άγιο Παντελεήμονα, τα Παλαιά, το Παλαιό Λιμεναρχείο, τη Νεάπολη και τους Αγίους Αναργύρους. Στην οδό Ιερολοχιτών ξεριζώθηκε ένα μεγάλο δέντρο, έκλεισε ο δρόμος και η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη λόγω της πλημμύρας.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και από έναν άλλο χείμαρρο στα ανατολικά του Βόλου, τον Άναυρο, που υπερχείλισε σε σημείο κοντά στην οδό Αγίου Δημητρίου και τα νερά κατέκλυσαν τις χαμηλότερες περιοχές της Νέας Δημητριάδας.

Πλημμύρισαν τα υπόγεια στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, όπου πλημμύρισαν τα υπόγεια του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς και άλλοι χώροι του, ευτυχώς όχι τμήματα όπου νοσηλεύονται ασθενείς, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την απάντληση των υδάτων.

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται και στον Περιφερειακό του Βόλου, όπου στην αερογέφυρα του Πανθεσσαλικού έχει κλείσει ο δρόμος, όπως και στο ύψος του Καραγάτς, από τις τεράστιες ποσότητες λάσπης, που έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ανοιχτό είναι το μεγάλο τούνελ του Περιφερειακού στην Γορίτσα, αλλά η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη προσοχή λόγω των ειδικών συνθηκών.

Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου από το ρέμα Ματσάγγου στην Αγριά.

Βόλος, 28 Σεπτεμβρίου 2023. Φωτ.: Nephele Nomikou / SOOC

Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο έχουν αποκλειστεί λόγω των ρεμάτων που «κατέβασαν» στη θάλασσα χιλιάδες τόνους νερού και κατέστρεψαν δρόμους και κάθε είδους υποδομές.

Στην Αγριά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν καταστραφεί όλοι οι δρόμοι, πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει, επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο έχουν καταστραφεί, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα, το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει υποστεί ζημιές. Ίδιο σκηνικό και στα Άνω και Κάτω Λεχώνια, όπως και στα Πλατανίδια. Έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο στην Παιδόπολη και στην Αγριά, ενώ δεν υπάρχει οδική σύνδεση με τον Βόλο, όπως επίσης και του Νότιου Πηλίου με την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Αντίστοιχες εικόνες και στα δυτικά προάστια του Βόλου, με καταστροφές στις Αλυκές, τα Πευκάκια, την Κριθαριά, τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών και το Μάραθο.

Στις Αλυκές έσπασαν χείμαρροι και πολλά σπίτια πλημμύρισαν και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και οικιακός εξοπλισμός.

Καταστροφές έχουμε και στη Μακρυνίτσα, η οποία είναι επίσης αποκλεισμένη οδικά.

Τέλος, τα τμήματα του αυτοκινητόδρομου Βόλου-Βελεστίνου που είχαν κλείσει όπως ο δρόμος προς Μικροθήβες, ξαναδόθηκαν στην κυκλοφορία ενώ τα σχολεία σε όλη την Μαγνησία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο.

Βόλος, 28 Σεπτεμβρίου 2023. Φωτ.: Nephele Nomikou / SOOC

Στρατός στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας έχουν φτάσει δυνάμεις του Στρατού και συνδράμουν στις εκκλήσεις για βοήθεια, ενώ όλη η δύναμη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών βρίσκεται στους δρόμους με μεγάλα οχήματα, βάρκες και μηχανήματα έργου της 1ης Στρατιάς και προσπαθούν, σε συνεργασία με δυνάμεις της πυροσβεστικής που έχουν καταφθάσει από όλη την Ελλάδα, να στηρίξουν μία κατεστραμμένη πόλη.

Στους δρόμους του Βόλου κυκλοφορούν πάρα πολλά στρατιωτικά οχήματα, ενώ στο λιμάνι βρίσκεται και το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Ικαρία» για συνδρομή και παροχή βοήθειας εάν χρειαστεί.

Στον Βόλο ο Β. Κικίλιας

«Είναι η δεύτερη φορά, δυστυχώς, μέσα λίγες μέρες που έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία, κυρίως στον Βόλο αλλά και στη Βόρεια Εύβοια αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας» ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας από τον Βόλο.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «εδώ και κάποιες μέρες όταν υπήρχαν οι προγνώσεις βρέθηκαν όλα τα σώματα ασφαλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο μηχανισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κόκκινο συναγερμό και πρέπει να πω ότι επιχείρησαν όλοι και ρίχτηκαν στη μάχη με αυταπάρνηση. Μόνο χτες το βράδυ στην πόλη του Βόλου είχαμε 257 διασώσεις συμπολιτών μας, 99 πυροσβεστικά, 280 πυροσβέστες, 2 ΕΜΟΔΕ, οι μισές ΕΜΑΚ της χώρας ήταν και είναι ακόμα εδώ».

«Όμως πρέπει να πω ότι οι συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων για τους συμπολίτες μας είναι πολύ σημαντικές και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην κοινωνία, στους συμπολίτες μας, άρα οφείλουμε όλοι να τους στηρίξουμε και τώρα μέσα στην κακοκαιρία αλλά και μετά την κακοκαιρία» συμπλήρωσε.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως «οι τεράστιες ποσότητες, οι πρωτοφανείς ποσότητες βροχοπτώσεων πάλι μέσα σε λίγες μέρες μας δείχνουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η κλιματική κρίση είναι πλέον εδώ στη Μεσόγειο, είναι στην Ελλάδα» και υπογράμμισε:

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ και πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις, το κράτος, πολιτικοί, επιστήμονες, πολίτες, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα οποία με πάσα βεβαιότητα έρχονται στο μέλλον».

Μπέος: Καταστροφή του Νώε στον Βόλο, κινδυνεύουν ζωές

Σε δραματικούς τόνους ο δήμαρχος του Βόλου περιέγραψε την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν και πάλι οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς η κακοκαιρία Elias.

Μάλιστα υπογράμμισε πως οι συνθήκες είναι ακόμη χειρότερες από εκείνες που επικράτησαν κατά την κακοκαιρία Daniel με τις ζημιές να είναι τεράστιες. «Όλος ο Βόλος έγινε λίμνη… έχουμε καταστροφή του Νώε» είπε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Μπέος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι επικρατεί απέραντη θλίψη, καθώς σπίτια, επιχειρήσεις, περιουσίας, πνίγονται ξανά στα νερά και τη λάσπη.

«Κινδύνευσαν ζωές. Ο κόσμος κινδυνεύει. Προέχει η ανθρώπινη ζωή» είπε, προσθέτοντας ότι και ο ίδιος παρέμεινε εγκλωβισμένος. Επιβεβαίωσε δε ότι το 80% της πόλης παραμένει χωρίς ρεύμα, ενώ υπογράμμισε πως δεν μπορείς να μαζέψεις όλο αυτό το νερό που έρχεται.

Αχιλλέας Μπέος: Καταστροφή του Νώε στον Βόλο, κινδυνεύουν ζωές

Αντιμέτωπος ξανά με τον υδάτινο εφιάλτη ο δήμος Παλαμά – Μήνυμα 112

Χωρίς να έχουν καν προλάβει να συνέλθουν από το σοκ της καταστροφής που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel οι κάτοικοι περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ήρθαν ξανά αντιμέτωποι με τον υδάτινο εφιάλτη. Η επέλαση της νέας κακοκαιρίας Elias είχαν ως αποτέλεσμα χωριά του δήμου Παλαμά να βρεθούν σε κίνδυνο νέων πλημμυρών.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω υπερχείλισης του ποταμού Σοφαδίτη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή του Παλαμά παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω υπερχείλισης του ποταμού Σοφαδίτη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στη Θεσσαλία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, λόγω των βροχοπτώσεων, των πρόσφατων δυσμενών καιρικών φαινομένων και εκτέλεσης εργασιών για την αποκατάσταση βλαβών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, από ώρα 06.00΄ της 21-09-2023 άρθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούσαν απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τα όρια με το νομό Πιερίας, πλην των υπερβαρέων οχημάτων (άνω των 44 τόνων μικτού φορτίου), των οποίων η κυκλοφορία στο ανωτέρω τμήμα δεν επιτρέπεται.

Η κίνηση όλων οχημάτων, συμπεριλαμβανόμενων και των οχημάτων  άνω των 3,5 τόνων και μέχρι τους 44 τόνους, θα πραγματοποιείται από την αριστερή λωρίδα και στα δύο -2- ρεύματα  κυκλοφορίας.

Η κίνηση δε των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και μέχρι τους 44 τόνους, θα πραγματοποιείται με μέγιστη ταχύτητα μέχρι 80 Km/h και ελάχιστη μεταξύ τους απόσταση εκατό (100) μέτρων.

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, από τον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου (χ.θ. 08+140) έως τα όρια ν. Λάρισας με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (χ.θ. 33+640).

Λόγω δυσμενών καιρικών φαινόμενων, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

 •  Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ. 8+000) έως τα Φάρσαλα.
 •  Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Φαρσάλων –Βόλου, από τα Φάρσαλα έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
 • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.

Στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης, η κυκλοφορία, από τη χ/θ 2+000 (Κυκλικός Κόμβος Αλκαζάρ) έως τη διασταύρωση Γιάννουλης – Φαλάνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, επιτρέπεται σε όλα τα οχήματα έως 30 τόνους.

Για τα οχήματα από 30 έως 60 τόνους, επιτρέπεται μοναχική διέλευσή τους και για τα οχήματα άνω των 60 τόνων, επιτρέπεται η διέλευσή τους κατόπιν ειδικής άδειας διέλευσης.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης (ρεύμα προς Λάρισα), από το ύψος των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης έως και τη Γέφυρα Πηνειού, θα διεξάγεται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω επαρχιακές οδούς του Δήμου Κιλελέρ:

 • Επαρχιακή οδός Σοφού-Καλού Νερού, από τη διασταύρωσή της με την Ε.Ο. Λάρισας-Φαρσάλων έως την τοπική Κοινότητα Σοφού,
 • Επαρχιακή οδός Μύρων-Νέου Περιβολίου,
 • Επαρχιακή οδός Δοξαρά-Αγίου Γεωργίου,
 • Επαρχιακή οδός Αχιλλείου-Καλαμακίου &
 • Επαρχιακή οδός Νέου Περιβολίου-Αγναντερής.

Επιπλέον, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

 • Επ. Ο. Ζάππειου – Δίλοφου,
 • Επ. Ο. Κυπάρισσος – Χαρά,
 • Επ. Ο. Κυπάρισσος – Ζάππειο,
 • Επ. Ο. Νέα Λεύκη – Μοσχοχώρι,
 • Επ. Ο. Νίκαιας – Χάλκης,
 • Π.Ε.Ο. Βόλου – Κιλελέρ,
 • Π.Ε.Ο. Βόλου – Χάλκης.
 • Διακοπή της κυκλοφορίας στον ανατολικό και δυτικό παράδρομο του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των παραδρόμων, από το ύψος του Α/Κ Γυρτώνης (χ/θ 367+319) έως τα όρια του νομού Λάρισας με το νομό Μαγνησίας (χ.θ. 323+439).
 • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, του δεξιού παράπλευρου οδικού δικτύου του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. από τον Ημικόμβο Μακρυχωρίου (χ/θ 373+460) έως τον Α/Κ Ευαγγελισμού (χ/θ 377+176).
 • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως Βελίκα.
 • Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας της Περιφερειακής Οδού Ελασσόνας – Δρυμού, από τη συμβολή της με την οδό Μαυροδήμου έως τη συμβολή της με την Εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης (χ/θ 42+800).

Επιπλέον, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

 • στην επαρχιακή οδό Στομίου – Αλεξανδρινής,
 • στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου – Αλεξανδρινής &
 • στην επαρχιακή οδό Ομολίου – Παλαιόπυργου.

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 • Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου.
 • Για τα οχήματα που κινούνται επί του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ προς Αθήνα, πραγματοποιείται αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας με είσοδο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη από την Χ/Θ 284+700 έως την Χ/Θ 291+750, λόγω φθοράς στο οδόστρωμα στη Χ/Θ 287 του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.
 • Τα οχήματα που κινούνται επί του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από Θεσσαλονίκη με προορισμό τον Αλμυρό, θα εξέρχονται στον κόμβο Μικροθηβών, αριστερά στην Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων, δεξιά στον ανατολικό παράδρομο ΠΑΘΕ και εν συνεχεία μέσω δυτικού παραδρόμου ΠΑΘΕ έως τον Α/Κ Αλμυρού.
 • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων, από τη διασταύρωσή της με την παράπλευρη της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου μέχρι τα Κανάλια.
 • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μηλίνας – Τρικερίου.
 • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από το χωριό Κερασιά έως και το χωριό Κανάλια.
 • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας.
 • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Στεφανοβικείου – Μεγάλου Μοναστηρίου, από τη διασταύρωση με την Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Στεφανοβικείου μέχρι το χωριό Μεγάλο Μοναστήρι.
 • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (Άνω κλάδος) από τη Χ/Θ 4+760 (Ανακασιά) έως τη Χ/Θ 5+810 (Άλλη Μεριά).
 • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγ. Αποστόλων στην Άλλη Μεριά από την οδό Εθν. Αντιστάσεως και μέχρι τη διασταύρωσή της με την Ε.Ο. Βόλου Ζαγοράς (Άνω κλάδος) στη Χ/Θ 5+810.
 • Επιπλέον, η κυκλοφορία στην Eθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από Χ/Θ 23+720 (Χάνια) έως Χ/Θ 42+180 (Ζαγορά), ισχύει για τα οχήματα κάτω των 15 τόνων.

Ισχύουν οι διακοπές κυκλοφορίας:

 • στην επαρχιακή οδό Χανίων – Δράκειας,
 • στην επαρχιακή οδό Αγίου Ονουφρίου – Μακρυνίτσας (μέσω Κουκουράβας),
 • στην επαρχιακή οδό Πορταριάς – Μακρυνίτσας,
 • στην εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) από Χ/Θ 63+910 (Κισσό) μέχρι Χ/Θ 57+650 (Μούρεσι),
 • στην εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) από Χ/Θ 68+690 (Μακρυράχη) μέχρι Χ/Θ 65+310 (Ανήλιο),
 • στην επαρχιακή οδό Αγριάς – Δράκειας &
 • στην επαρχιακή οδό Ζαγοράς – Πουρίου.
 • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βελεστίνου – Μικρού Περιβολακίου, από το χωριό Χλόη και μέχρι τη διασταύρωσή της με το παράπλευρο οδικό δίκτυο της ΠΑΘΕ.
 • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα ακόλουθα σημεία:
  στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας,
  στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας, από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του φράγματος.
 • Η κίνηση των οχημάτων για το χωριό Ανθότοπο Αλμυρού πραγματοποιείται μέσω της γέφυρας ανάμεσα στα χωριό Νεράιδα – Ανθότοπο, μόνο για οχήματα μέχρι 3,5 τόνους.
 • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως από τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου και μέχρι το Νηπιαγωγείο της Άλλης Μεριάς στον αριθμό 11, στην Άλλη Μεριά Μαγνησίας.
 • Στην εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω Κλάδος) από τη χ/θ 17+790 (Καλά Νερά) έως τη χ/θ 21+000 (Κορώπη), η διέλευση των οχημάτων γίνεται από ένα ρεύμα εναλλάξ μέσω σιδηροκατασκευασμένης γέφυρας από τον Ε.Σ. στα Καλά Νερά, με μέγιστο βάρος διέλευσης οχημάτων 16 τόνους.
 • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στο δεξιό και αριστερό τμήμα του παράπλευρου οδικού δικτύου του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από τον Α/Κ Βελεστίνου έως τα όρια του νομού Μαγνησίας με το νομό Λάρισας, λόγω εκτέλεσης εργασιών, έως την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών στο ανωτέρω τμήμα του οδικού δικτύου.

Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Έχει αποδοθεί σε κυκλοφορία το σύνολο του εθνικού & επαρχιακού οδικού δικτύου εδαφικής αρμοδιότητας της Π.Ε. Τρικάλων, πλην των κατωτέρω οδών και σημείων:

 • Επ.Ο. Καλαμπάκας – Κρύας Βρύσης από το 2ο χλμ αυτής (διασταύρωση για Δ.Δ. Αμπελίων – ύψος γέφυρας «ΔΙΑΒΑΣ») έως τη διασταύρωσή της με το 22ο χλμ Ε.Ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων,
 • Επ.Ο. Αμπελίων – Χρυσομηλιάς από το 4ο χλμ αυτής, λόγω πτώσης της γέφυρας «ΚΛΕΙΝΟΥ»,
 • Επ.Ο. Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου από το 35ο χλμ έως το 68ο χλμ αυτής,
 • Επ.Ο. Καλαμπάκας – Καστανιάς από το 20ο χλμ (ύψος γέφυρας «ΤΣΙΤΟΣ») για οχήματα άνω των 5 τόνων,
 • Επ.Ο. Κεραμιδίου (Τρικάλων) – Παλαμά (Καρδίτσας) από γέφυρα Ενιπέα ποταμού έως όρια Δ.Δ. Κεραμιδίου με Δ.Δ. Παλαμά &
 • Πεζογέφυρες «Αγίου Κων/νου», «Πελέκη» ή «Αγίου Στεφάνου» και «Κουτσομηλίων» πόλεως Τρικάλων.

Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 • Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Επ.Ο. Καρδίτσας – Λάρισας, στο τμήμα μεταξύ Ερμητσίου – Αστρίτσας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κίνηση των οχημάτων από Καρδίτσα προς Λάρισα θα διεξάγεται μέσω εναλλακτικού δρομολογίου, ήτοι μέσω Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά, Τ.Κ. Γοργοβιτών, Τ.Κ. Μάρκου, Περιφ. Οδό Παλαμά, Τ.Κ. Ιτέας, Επ. Οδός Καρδίτσας – Λάρισας και από Λάρισα προς Καρδίτσα το αντίστροφο, ήτοι Επ. Οδός Καρδίτσας – Λάρισας, Τ.Κ. Ιτέας, Περιφ. Οδό Παλαμά, Τ.Κ. Μάρκου, Τ.Κ. Γοργοβιτών, Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

 • Επ. Οδός Μαγούλας – Φαναρίου (καθίζηση έξωθεν Τ.Κ. Μαγούλας),
 • Επ. Οδός Καρδίτσας – Προδρόμου (μέσω ζωοπάζαρου),
 • Επ. Οδός Σταυρού – Αγίου Θεοδώρου (καθίζηση πλησίον Τ.Κ. Αγ. Θεοδώρου, στο ύψος του Λείψιμου ποταμού),
 • Συνδετήρια Οδός, της οδού Δραγατσανίου (όπισθεν Γ.Ν. Καρδίτσας) με Επαρχ. Οδό Καρδίτσας – Κέδρου,
 • Επ. Οδ. Σταυρού – Πτελοπούλας (κατάρρευση γέφυρας),
 • Επ. Οδ. Κρύας Βρύσης – Ρούσσου (κατάρρευση γέφυρας),
 • Επ. Οδ. Μυρίνης – Γοργοβιτών (κατάρρευση γέφυρας),
 • σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Παλαμά, καθώς επίσης και στο οδικό δίκτυο από και προς περιοχές του Δήμου Παλαμά,
 • Συνδετήρια οδός Τ.Κ. Μακρυχωρίου με τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας,
 • Οδός 48 Ελληνοκάστρου – Αμυγδαλής,
 • Οδός 51 Μουζάκι – Γελάνθης,
 • Οδός 61 Κρυοπηγής – Ανθοχωρίου- Κερασιάς,
 • Επ. Οδός Μουζακίου – Άρτας και συγκεκριμένα στο οδικό τμήμα από την Τ.Κ. Βλασίου έως την Τ.Κ. Λεοντίτου,
 • Επαρχιακή Οδός Προδρόμου- Μυρίνης – Μακρυχωρίου, τριακόσια μέτρα προ διασταύρωσης αυτής με είσοδο Τ.Κ. Μακρυχωρίου (καθίζηση οδοστρώματος και αποκόλληση ασφαλτοτάπητα),
 • Επαρχιακή Οδός Γοργοβιτών – Μάρκου,
 • Επαρχιακή Οδός Μάρκου – Παλαμά,
 • Οδός 41 από Ραχούλα προς Παλαιοζογλόπι,
 • Επαρχιακή Οδός Μουζακίου-Αργιθέας (γέφυρα Αργύρη) για τα οχήματα άνω των 20 τόνων.
 • Επ. Οδός Ιτέας – Φύλου – Φαρσάλων στο Δ.Δ. Ορφανών (Αερογέφυρα) λόγω εισροής υδάτων στο οδόστρωμα,
 • Επ. Οδός Μαγούλας Καρδίτσας – Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, λόγω υπερχείλισης υδάτων παραποτάμου Παμίσου,
 • 2ο χλμ Κ.Ο Μαγουλίτσας – Μαγούλας λόγω υπερχείλισης ποταμού στην Τ.Κ. Μαγουλίτσας,
 • 2ο χλμ Κ.Ο. Δρακότρυπας συνοικισμού Τρυγώνας λόγω υπερχείλισης τοπικού ρέματος – προκλήθηκαν κατολισθήσεις.

Δυσχέρεια κυκλοφορίας – κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα εξής σημεία:

 • 1ο χιλ. Τ.Κ. Φαναρίου – Τ.Κ. Καναλίων (κατολίσθηση εντός οδοστρώματος),
 • 26ο χιλ. Ε.Ο. Μουζακίου – Ιεράς Μονής Σπηλιάς (μερική κατάρρευση οδοστρώματος, κρατήρες εντός αυτού),
 • 1ο χιλ. Τ.Κ. Πύργου Ιθώμης – Τ.Κ. Αγίου Ακακίου (μερική κατάρρευση οδοστρώματος),
 • Επαρχιακή οδός Αγίου Δημητρίου, από Βλοχό προς Αγ. Δημήτριο και από Πέτρινο προς Αγ. Δημήτριο (υπερχείλιση υδάτων ποταμού),
 • 2ο χλμ Επ.Ο. Μαγούλας – Μ. Καλύβια,
 • Επ.Ο. Καρδίτσας – Λάρισας από Τ.Κ. Συκεώνας έως Τ.Κ. Βούναινα (Στροφές Συκεώνας),
 • Επ.Ο. Τ.Κ. Ελληνόκαστρου – Τ.Κ. Αμυγδαλής (κατάρρευση Γέφυρας),
 • 2ο χλμ. Επ. Ο. Καρδίτσας – Καλλίθηρου,
 • Επ. Οδός Κυψέλης Σοφάδων-Αμπελώνα (καθίζηση οδοστρώματος),
 • Επ. Οδός Πασχαλίτσας-Λεύκης,
 • Επ. Οδός Μάρκου-Γοργοβιτών,
 • Επ. Οδός Φύλλου-Κυψέλης,
 • Επ. Οδός Πέτρινου-Ιτέας,
 • Ε.Ο. Καρδίτσας – Ν. Μοναστηρίου, στο ύψος της διασταύρωσης Γραμματικού,
 • Επ. Ο. Μαγουλίτσας – Λαζαρίνας,
 • Επ.Ο. Τ.Κ. Καππά – Τ.Κ.  Χάρμα (κατάρρευση γέφυρας),
 • Διασταύρωση Πεζούλας προς Φυλακτή, λόγω κατολίσθησης της γέφυρας,
 • Διασταύρωση Καλύβια Πεζούλας με Κρυονέρι (ύψος Λανάρα), λόγω υπερχείλισης του ποταμού,
 • 1ο χλμ Επ. Ο. Μουζακίου – Γελάνθης (κατάρρευση οδοστρώματος),
 • Γέφυρα Καραϊσκάκη, Μουζάκι Καρδίτσας (αποκατάσταση, μόνο για τη διέλευση οχημάτων Ι.Χ.Ε. έως 5 τόνων),
 • Επ. οδός Καλυβίων Πεζούλας-Νεράιδας στο ρεύμα καθόδου υπέστη καθίζηση από 4χ/θ μέχρι 4,5 χ/θ,
 • Διακοπή κυκλοφορίας από Διασταύρωση Κρυονερίου προς Κερασιά, στο ρεύμα ανόδου,
 • Γέφυρα Μπελοκομίτη,
 • Επαρχ. Οδός Μορφοβουνίου-Κερασιάς, υπέστη καθίζηση το οδόστρωμα,
 • Κεντρική δημοτική οδός στην Τ.Κ.Μορφοβουνίου, υπέστη καθίζηση,
 • Επ. Οδός Καρδίτσας – Τρικάλων (ύψος Τ.Κ. Ριζοβουνίου),
 • Επ. Οδός Καρδίτσας- Παλαμά (ύψος Τ.Κ. Προαστίου),
 • Επ. Οδός Καρδίτσας- Λάρισας (ύψος Τ.Κ. Αστρίτσας),
 • Επ. Οδός Μορφοβουνίου-Μεσενικόλα,
 • Στην Τ.Κ.  Μορφοβούνιου  η κεντρική δημοτική οδός υπέστη καθίζηση 20 περίπου μέτρων,
 • Γέφυρα της Κερασιάς είναι κλειστή,
 • Στην Επ. Οδό Μορφοβουνίου – Κερασιάς,  30 περίπου μέτρα προ γέφυρας Κερασιάς, στο ρεύμα ανόδου, το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση,
 • Στην Επ. Οδό  Μορφοβουνίου – Καλυβίων Πεζούλας, στη γέφυρα Καλυβίων Φυλακτής, μερική διακοπή κυκλοφορίας, εναλλάξ των ρευμάτων κυκλοφορίας,
 • Διακοπή κυκλοφορίας από  διασταύρωση Πεζούλας προς Φυλακτή, λόγω κατολίσθησης της γέφυρας,
 • Στην 32η Χ/Θ της Επ. Οδού Μητρόπολης – Φράγματος Λίμνης Πλαστήρα (μέσω Κρυονερίου), στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Καριτσιώτη, διεκόπη η κυκλοφορία λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα η μετάβαση προς Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα να είναι αδύνατη,
 • Στην 4η και 4,5η Χ/Θ της Επ. Οδού Καλυβίων Πεζούλας – Νεράιδας, το οδόστρωμα στο ρεύμα καθόδου υπέστη καθίζηση,
 • Επαρχ. Οδ. Τ.Κ. Καππά – Τ.Κ.  Χάρμα (κατάρρευση γέφυρας),
 • 1ο χλμ. Επαρχ. Οδού Μουζακίου-Αγίου Γεωργίου (κατολισθήσεις στο οδόστρωμα και φθορά οδοστρώματος),
 • Επαρχ. Οδός Κυψέλης-Πασχαλίτσας (φθορές οδοστρώματος),
 • Επ.Ο. Τ.Κ. Ανθοχωρίου – Τ.Κ. Κερασιάς (κατάρρευση οδοστρώματος),
 • Επ.Ο. Τ.Κ. Μουζακίου – Τ.Κ. Γελάνθης (παραποτάμια οδός κατάρρευση οδοστρώματος),
 • 1ο  χιλ. Τ.Κ. Καναλίων – Τ.Κ. Μορφοβουνίου (κατάρρευση οδοστρώματος),
 • 1ο  χιλ. Τ.Κ. Αγίου Ακακίου – Λίμνης Πλαστήρα (κατάρρευση οδοστρώματος),
 • 1ο  χιλ. Τ.Κ. Φαναρίου – συνοικισμού Κόμπελου (κατάρρευση οδοστρώματος),
 • 22ο χιλ. Ε.Ο. Μουζακίου – Ιεράς Μονής Σπηλιάς (κατάρρευση οδοστρώματος),
 • Ε.Ο. συνοικισμού Μεταμόρφωσης Τ.Κ. Ανθηρού – Θέση Γκρόπα Νομού Τρικάλων (κατολίσθηση και κατάπτωση βουνού),
 • 27ο χιλ. Ε.Ο. Μουζακίου – Άρτας (κατάρρευση γέφυρας),
 • Κοινοτική Οδός από Τ.Κ. Βατσουνιάς  – συνοικισμός Συκιά Τ.Κ. Βατσουνιάς  (κατάρρευση τμήματος οδού, μερική κατάρρευση γέφυρας).

460 χιλιοστά βροχής από την Τετάρτη στην Ιστιαία

Σύμφωνα με την καταγραφή του μετεωρολογικού σταθμού του δικτύου του meteo.gr/EAA στην Ιστιαία Ευβοίας, μέχρι τις 09:00 το πρωί, σήμερα Πέμπτη, έχουν καταγραφεί 202 χιλιοστά και συνολικά από χθες Τετάρτη 460 χιλιοστά.

Κατά το meteo.gr, πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης καταγράφονται εκ νέου και στην πόλη του Βόλου, ωστόσο λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί οι τοπικοί μετεωρολογικοί  σταθμοί δε. μεταδίδουν δεδομένα στο δίκτυο.

«Elias»: 460 χιλιοστά βροχής από την Τετάρτη στην Ιστιαία – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Βάσει των νεότερων προγνωστικών στοιχείων του meteo.gr/EAA, κατά τη διάρκειας της Πέμπτης 28/09 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί (με φθίνουσα ένταση) κυρίως στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά μέχρι αργά το βράδυ θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά έντονα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης την κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ