Skip to main content

Βόρεια Εύβοια: Σαρωτικό το πέρασμα του Elias – Χείμαρροι φούσκωσαν, απαγόρευση κυκλοφορίας σε χωριά

(EVIATHEMA.GR/ EUROKINISSI)

Μήνυμα 112 σε Πευκί, Γούβες, Αρτεμίσιο και Ασήμι.

Δοκιμάζεται η Βόρεια Εύβοια από την σφοδρή κακοκαιρία Elias. Χωριά έχουν πλημμυρίσει, κυρίως στις περιοχές που κάηκαν από τη μεγάλη φωτιά του 2021.

Το οδικό δίκτυο είναι διαλυμένο, σε 4 χωριά εστάλη 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας, δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι καθώς έχουν υπερχειλίσει ποτάμια και ρέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διακοπεί η σύνδεση της Βόρειας με την Κεντρική Εύβοια.

Ο δρόμος από το Μαντούδι προς Πευκί είναι αδιάβατος, μετά από κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί. Το ίδιο από την Κήρινθο προς τη Λίμνη.

Πριν το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι σε Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες, έλαβαν μήνυμα από το 112 να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν κάθε μετακίνηση.

Όπως αναφέρει το evima.gr δεν έχουν ρεύμα από το πρωί οι περιοχές Μετόχι, Σπαθάρι, το μισό Μαντούδι και το μισό Προκόπι.

Το νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας ELIAS που πλήττει από εχθές την χώρα προκάλεσε σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στην Β.Ευβοια.Στιγμιότυπα από την Ιστιαία, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 (EVIATHEMA.GR/ EUROKINISSI)

Σύμφωνα με την καταγραφή του μετεωρολογικού σταθμού του δικτύου του meteo.gr/EAA στην Ιστιαία Ευβοίας, μέχρι τις 09:00 το πρωί, σήμερα Πέμπτη, έχουν καταγραφεί 202 χιλιοστά και συνολικά από χθες Τετάρτη 460 χιλιοστά.

Έκκληση κάνει ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννα στους κατοίκους να μην μετακινούνται καθώς τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται με την ίδια ένταση.

«Απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο στα όρια του Δήμου μας. Αυτη την ώρα προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τα ακραία φαινόμενα συνεχίζονται με την ίδια σφοδρότητα», ανέφερε.