Skip to main content

Γλυκά Νερά: Για την 1η Ιουνίου διεκόπη η δίκη του Μπ. Αναγνωστόπουλου

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Μπ. Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε την έδρα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου ότι δεν θα παραστεί στο δικαστήριο, καθώς όπως έχει δηλώσει προετοιμάζεται για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς τον Μάιο του 2021 στα Γλυκά Νερά, λόγω κωλύματος του συνηγόρου του  καθ ομολογίαν  συζυγοκτόνου, , ο οποίος δεν παρέστη στη διαδικασία.

Η μεταγωγή του καταδικασθέντα (πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη κι επιπλέον 15 χρόνια) από τις φυλακές Μαλανδρίνου δεν πραγματοποιήθηκε και ο ίδιος απέστειλε έγγραφο με το οποίο ενημέρωσε την έδρα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου ότι δεν θα παραστεί στο δικαστήριο, καθώς όπως έχει δηλώσει προετοιμάζεται για τις πανελλήνιες εξετάσεις με στόχο να σπουδάσει στη Νομική.

Στο δικαστήριο, εκτός από τον συνήγορό του Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, ο οποίος ενημέρωσε ότι είχε άλλη δίκη στον Πειραιά,  δεν παρέστη ούτε η έτερη συνήγορος του καταδικασθέντα, λόγω ασθενείας, με τον δικηγόρο της οικογένειας της Καρολάιν να ενίσταται για το αίτημα περί νέας διακοπής, από εκπρόσωπο των συνηγόρων.

  • Πρόεδρος: Εσείς δεν μπορείτε να ασκήσετε τα καθήκοντα του υπερασπιστή;
  • Δικηγόρος: Δεν έχω εξουσιοδότηση.
  • Θανάσης Χαρμάνης (δικηγόρος οικογένειας Κράουτς): Μεταξύ συναδέλφων υπάρχει δεοντολογία. Κι εμείς έχουμε άλλα δικαστήρια. Ξεκινήσαμε 20/2 και φτάσαμε σήμερα να μην δικάσουμε και πάλι. Θα έχουμε παύση λόγω εκλογών. Με παίρνουν δημοσιογράφοι από την Αγγλία και μου λένε πως πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά. Πέντε φορές έχω έρθει από το Βόλο και έχουμε δικάσει μόνο τέσσερις ώρες. Είχα τη διαβεβαίωση ότι θα είναι εδώ συνάδελφός του να εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για την 1η Ιουνίου, με τον δικηγόρο της οικογένειας Κράουτς να δηλώνει για τον Αναγνωστόπουλο: «Αδίκως ταλαιπωρείται να μπει στη Νομική. Θα πρέπει να πάει  στην δραματική σχολή που έχει ταλέντο».

naftemporiki.gr