Πολιτική
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 23:23

Φώφη Γεννηματά: «Όχι» στο δημοψήφισμα, «ναι» στις εκλογές

Να άρει την απόφαση για δημοψήφισμα και να προχωρήσει σε εκλογές κάλεσε την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.

Εκλογές ζήτησε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην πρώτη της ομιλία στη Βουλή με τη νέα της ιδιότητα.

«Θα κληθείτε να λογοδοτήσετε, ως ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα», είπε απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό κάνοντας ευθέως λόγο για χρεοκοπία της Ελλάδας. «Το δημοψήφισμα δεν μπορεί πια να γίνει», υποστήριξε και συνέχισε: «σοβαρευτείτε, ανακαλέστε την πρότασή σας και προχωρήστε σε εκλογές τώρα».

«Οδηγείτε τη χώρα  σε μεγάλη εθνική περιπέτεια. Η απόφαση για δημοψήφισμα δεν είναι μια γενναία πράξη, δεν αποτελεί πράξη αντίστασης. Μεταθέτετε τις δικές σας ευθύνες στις πλάτες του ελληνικού λαού. Διχάζετε τους Έλληνες, για να μην διχαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

«Ξαφνικά διαπιστώσαμε ότι "φορτώσατε" στις πλάτες των Ελλήνων 3,5-4 δις επιπλέον μέτρα. Ανάγκη που η δική σας αποτυχία στην οικονομία δημιούργησε», υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ρώτησε «γιατί δεν περικόψατε δημόσιες δαπάνες; Μήπως για να διορίζετε αφειδώς, να δημιουργείτε στρατιές συμβούλων, συγγενών και φίλων των Υπουργών σας; Γιατί δεν υπάρχει στις προτάσεις σας καμία σημαντική μεταρρύθμιση ή διαθρωτική αλλαγή; Μήπως για να μην χάσετε τους πολιτικούς πελάτες σας που μονοπωλούν το ενδιαφέρον σας;».

«Αν πραγματικά δεν θέλετε 3ο Μνημόνιο, γιατί αφήσατε με μεγάλη ευκολία να χαθεί η ευκαιρία για την «προληπτική πιστωτική γραμμή» που θα διασφάλιζε την έξοδό μας στις αγορές, όπως το ίδιο το Eurogroup είχε αποφασίσει;» αναρωτήθηκε η Φ. Γεννηματά, η οποία επέκρινε τους εταίρους για «ακραίες προτάσεις», ενώ έκανε λόγο για «ορισμένους κύκλους μεταξύ των εταίρων που επιθυμούν το Grexit».

«Δυστυχώς φοβάμαι ότι με τις επιλογές σας, διευκολύνατε αυτούς που δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ, που χρόνια τώρα προπαγανδίζουν το Grexit», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «εκεί οδηγεί το δημοψήφισμα που προτείνετε. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτό το δημοψήφισμα οδηγεί σε αδιέξοδο».

«Προτιμήσατε να υποταχτείτε στους κήρυκες της ρήξης και της δραχμής. Έχετε υποχρέωση  να αναλάβετε την ευθύνη της απόφασης για να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη και να διασφαλίσει την προοπτική της ανάπτυξης έστω και τώρα», είπε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι «πίσω από την επιλογή σας κρύβεται η χρεοκοπία», η οποία «θα είναι η πραγματική εθνική ταπείνωση».

newsroom naftemporiki.gr