Πολιτική
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2004 14:49

Επιστολή Σιούφα στον πρόεδρο της ΔΕΗ για τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών

Επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΗ, Γιάννη Παλαιοκρασσά, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Στέργιο Νέζη, απέστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, στην οποία επισημαίνει ότι «η εξυπηρέτηση των πελατών της ΔΕΗ πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα για να μην παρατηρηθούν στο μέλλον άλλα φαινόμενα ταλαιπωρίας των πολιτών - πελατών της».

Η επιστολή αυτή του κ. Σιούφα εστάλη ως συνέχεια της έκθεσης που είχε ζητήσει ο υπουργός Ανάπτυξης από τη διοίκηση της ΔΕΗ με έγγραφό του στις 29 Οκτωβρίου 2004, όταν, όπως καταγγέλθηκε από πολίτες και αναδείχθηκε τότε από εφημερίδες, λόγω της ημιαργίας στις 27 Οκτωβρίου 2004 στη Θεσσαλονίκη, τα εισπρακτικά κέντρα της ΔΕΗ σταμάτησαν να λειτουργούν στις 10:30 π.μ.

Στο νέο έγγραφο, μετά την υποβολή της σχετικής έκθεσης από τη διοίκηση της ΔΕΗ για το θέμα αυτό, ο κ. Σιούφας:

- Δεν θεωρεί ικανοποιητική την απάντηση των εισπρακτικών κέντρων της Θεσσαλονίκης ότι έγινε ενημέρωση των πολιτών - πελατών με μόνη την αναρτημένη σχετική ανακοίνωση σε σημεία των καταστημάτων.

- Ζητεί να λειτουργούν τα εισπρακτικά κέντρα και γραφεία της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα κατά το πρότυπο της Αττικής, δηλαδή να κλείνουν στις 13:30 μ.μ. και το προσωπικό να πληρώνεται υπερωριακά, όταν έχουν ημιαργία.

- Ζητεί να ενημερωθεί ακόμη, με υποβολή σχετικής έκθεσης, για όσα καταγγέλθηκαν σχετικά με τη Λίμνη υγροβιότοπου στην Αγιά Χανίων καθώς και για τις ενέργειες, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο.