Κοινωνία
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 09:53

Αποφασισμένοι να βγουν στην εθνική οι αγρότες

Αποφασισμένοι να παρατάξουν τα τρακτέρ τους επί της εθνικής οδού στον κόμβο της Νίκαιας δηλώνουν οι θεσσαλοί αγρότες, παρά το αστυνομικό μπλόκο. Το μέτωπο των θεσσαλών θα επισκεφθεί σήμερα η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Αποφασισμένοι να παρατάξουν τα τρακτέρ τους επί της εθνικής οδού στον κόμβο της Νίκαιας δηλώνουν οι θεσσαλοί αγρότες, παρά το αστυνομικό μπλόκο. Το μέτωπο των θεσσαλών θα επισκεφθεί σήμερα η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε χθες ότι η απάντηση των μικρομεσαίων αγροτών πρέπει να είναι «καθολική και πανελλαδική».

«Θέλουμε να πάμε στην εθνική οδό να παρατάξουμε δεξιά και αριστερά τα οχήματα...Θα κάνουμε συντονισμένες ενέργειες να πατήσουμε στην εθνική», δήλωσε στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Κάλεσε παράλληλα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να επισκεφθούν το μπλόκο τους και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οφείλει να τους αφήσει να φτάσουν στην εθνική οδό, αλλά και να δώσει λύση στα αιτήματά τους.

Χθες, οι θεσσαλοί αγρότες αιφνιδίασαν την αστυνομία όταν προχώρησαν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας. Λίγο μετά τις 13.00 και επικαλούμενα το γεγονός ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, περίπου 400 άτομα έκλεισαν την ΠΑΘΕ για περίπου ένα τέταρτο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να υπάρξει για το διάστημα εκείνο εκτροπή μέσω Πλατυκάμπου. Στη συνέχεια, πάντως, οι αγρότες επέστρεψαν στο σημείο όπου βρίσκονται τα εκατοντάδες τρακτέρ τους.

Παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών και στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία. Οι αγρότες της περιοχής πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους στις 13:00 στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στην Μιδέα, όπου και θα συμφωνήσουν προς τα πού θα κινηθούν και θα στήσουν μπλόκα, προγραμματίζουν για σήμερα οι αγρότες της Αργολίδας.

Στις κεντρικές πλατείες των χωριών και σε κομβικά οδικά σημεία του νομού Σερρών παρατάσσουν τα τρακτέρ τους και οι σερραίοι αγρότες.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων.

Μετά, πάντως, από την ολοκλήρωση των χθεσινών συναντήσεών τους με τους κ.κ. Αλ. Τσίπρα, Ευ. Βενιζέλο και Π. Καμμένο εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος δήλωσαν πως η στάση των αγροτών θα κριθεί από τις πολιτικές αποφάσεις και απαντήσεις των πολιτικών.