Πολιτιστικά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 15:46

«Παρόντες» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

​Στιγμιότυπα που έχουν απαθανατίσει φωτορεπόρτερ και αποτυπώνουν την καθημερινότητα την περίοδο του lockdown και την επιστροφή στην «κανονικότητα», θα φιλοξενηθούν στο ΚΠΙΣΝ με τη μορφή φωτογραφικής έκθεσης μεγάλης κλίμακας έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι «Παρόντες», το πολυμεσικό ντοκουμέντο του iMEdD, βρίσκονται από το Σάββατο 20 Ιουνίου στην περίμετρο του πάρκου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με 43 έργα φωτορεπορτάζ.

Στιγμιότυπα που έχουν απαθανατίσει φωτορεπόρτερ και αποτυπώνουν την καθημερινότητα την περίοδο του lockdown και την επιστροφή στην «κανονικότητα», θα φιλοξενηθούν στο ΚΠΙΣΝ με τη μορφή φωτογραφικής έκθεσης μεγάλης κλίμακας έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι ιστορίες ανθρώπων που έδιναν καθημερινά το «παρών» τους προηγούμενους μήνες, και φιλοξενήθηκαν σε δημόσιους χώρους σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα, συνθέτουν το δημοσιογραφικό ντοκουμέντο το οποίο συναντά κανείς στο ΚΠΙΣΝ αλλά και online στο parontes.imedd.org.

Τους «Παρόντες» καταγράφουν οι: Γιάννης Αδαμίδης (δημοσιογράφος), Ειρήνη Βουρλούμη (φωτοειδησεογράφος), Σοφία Εξάρχου (κινηματογραφίστρια), Γιώργος Ηλιόπουλος (κινηματογραφιστής), Μαριάννα Κακαουνάκη (δημοσιογράφος), Γιάννης Κολεσίδης (φωτοειδησεογράφος), Κώστας Κουκουμάκας (δημοσιογράφος), Γιώργος Μουτάφης (φωτοειδησεογράφος), Γιάννης Ντρενογιάννης (δημοσιογράφος - κινηματογραφιστής), Νατάσσα Μπλάτσιου (δημοσιογράφος), Μαριάννα Οικονόμου (κινηματογραφίστρια), Τίμος Παπαδόπουλος (δημοσιογράφος), Μυρτώ Παπαδοπούλου (φωτοειδησεογράφος), Δημήτρης Παπαευαγγέλου (προγραμματιστής), Νίκος Πηλός (φωτοειδησεογράφος), Νίκος Πιτσιλαδής (δημοσιογράφος), Σάρα Σούλη (δημοσιογράφος), Κατερίνα Σωτηράκου (δημοσιογράφος), Αλεξία Τσαγκάρη (δημοσιογράφος - κινηματογραφίστρια), Φοίβη Φρονίστα (δημοσιογράφος - κινηματογραφίστρια), Θοδωρής Χονδρόγιαννος (δημοσιογράφος). Ο συντονισμός των συμμετεχόντων και η επιμέλεια του υλικού πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του iMEdD Ιncubator.

Η παρουσίαση του iMEdD με τίτλο «Παρόντες» δεν αποτελεί διαφημιστική καμπάνια, αλλά ένα δημοσιογραφικό project που κατέγραψαν δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστές. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημοσιογραφικού, μη κερδοσκοπικού Οργανισμού iMEdD, με στόχο να φιλοξενηθεί στο δημόσιο χώρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου, του Ηρακλείου της Κρήτης και σύντομα άλλων πόλεων της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, το iMEdD έχει λάβει την έννομη συγκατάθεση συμμετοχής, τόσο από τους συντελεστές όσο και από τους συμμετέχοντες- εικονιζόμενα πρόσωπα.