Πολιτική
Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 09:24

Στ. Πέτσας: Πιθανότατα λόγω «καιρού» η είσοδος του «Oruc Reis»

Στην πιθανότητα εισόδου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis» στην ελληνικη υφαλοκρηπίδα «λόγω των καιρικών συνθηκών», αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση.

Στην πιθανότητα εισόδου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis» στην ελληνικη υφαλοκρηπίδα «λόγω των καιρικών συνθηκών», αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση.

Ερωτηθείς εάν αυτή η ενέργεια ήταν εσκεμμένη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «δεν χρειάζεται κανείς να μας τεστάρει, είμαστε έτοιμοι».

Παράλληλα, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως το «Oruc Reis» πραγματοποιούσε έρευνες δυτικά της Κύπρου σε περιοχή που είχε δεσμεύσει η Τουρκία, εντός της ΑΟΖ της κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά τελικά κινήθηκε δυτικότερα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», να σπεύδει στο σημείο.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, το τουρκικό σκάφος «εξήλθε του ελληνικού FIR, τις πρωινές ώρες σήμερα, με πορεία σταθερά ανατολική. Η κίνησή του παρακολουθείται από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού». 

naftemporiki.gr