Κοινωνία
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 16:41

Πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Λάρισα

Διαδοχικά πύρινα μέτωπα εξελίσσονται τη Δευτέρα ανά τη χώρα, καθώς εκδηλώθηκαν συνολικά 33 δασικές πυρκαγιές, για την κατάσβεση των οποίων επιχείρησαν 317 πυροσβέστες, 137 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και περιοδικά τα εναέρια μέσα. 

Διαδοχικά πύρινα μέτωπα εξελίσσονται τη Δευτέρα ανά τη χώρα, καθώς εκδηλώθηκαν συνολικά 33 δασικές πυρκαγιές, για την κατάσβεση των οποίων επιχείρησαν 317 πυροσβέστες, 137 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Πιο αναλυτικά, στις φλόγες τυλίχθηκε δασική έκταση στην περιοχή Κομάρος Αλεξανδρούπολης. Στην περιοχή έσπευσαν και επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες).

Την ίδια ώρα, σε ύφεση και οριοθετημένες είναι πλέον οι πυρκαγιές στην Ιτέα Φωκίδας (27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με έξι πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ) και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άνω Βούναινα Λάρισας (33 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες).

Υπό μερικό έλεγχο 

Στην Αττική υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χατζίδια στο Κορωπί, όπου επιχείρησαν επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα με τη συνδρομή και εθελοντικών οχημάτων, καθώς και η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στα Νέα Παλάτια Ωρωπού Αττικής, όπου έσπευαν 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα Αττικής, όπου κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα ελικόπτερο, ενώ συνέδραμαν εθελοντικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ. Προληπτικά είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Λαυρίου στο ύψος της β΄ και γ΄ εισόδου Κερατέας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Κατασβέστηκαν οι πυρκαγιές στη Σαλαμίνα επί της οδού Αντώνη Πρέκα και στην Κακή Βίγλα, όπως και στη Δυτική Αχαΐα στην περιοχή Κάτω Αλισσός, καθώς και στην Ηλεία στην περιοχή Καρδαμάς του δήμου Ήλιδας.  

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δρούγος Δομοκού Φθιώτιδας. Κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη Petzetel.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Ύπατο Βοιωτίας. Επί τόπου επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη Petzetel και τρία Canadair.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκονται ήδη στις περιοχές αυτές, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και την Τρίτη, σε Δυτική Αττική, Κορινθία, Λακωνία, Κύθηρα, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, νησιά Ιονίου και Πρέβεζα.

naftemporiki.gr