Πολιτική
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 23:52

«Συγγνώμη» του Στέφανου Χίου στον Νίκο Κοτζιά

Εκδικάστηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η προσφυγή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, εναντίον της εφημερίδας «Μακελειό», με αφορμή δυσφημιστικό και υβριστικό δημοσίευμα.

Εκδικάστηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η προσφυγή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, εναντίον της εφημερίδας «Μακελειό», με αφορμή δυσφημιστικό και υβριστικό δημοσίευμα.

Κατηγορούμενοι ήταν ο Στέφανος Χίος και ο Γιώργος Γκασιάμης, οι οποίοι εμφανίζονται ως αρθρογράφος-ιδιοκτήτης και διευθυντής της εφημερίδας «Μακελειό», αντίστοιχα.

Το δημοσίευμα ήταν του Ιουνίου του 2016, και έφερε τίτλο «Κοτζιάς, Χίτλερ, Γκαίμπελς», υπέρτιτλο «Βαριές κατηγορίες για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών που μας παρέδωσε στους Τσάμηδες» και υπότιτλο «Βρώμικος απόγονος δοσιλόγων της φασιστικής Γερμανίας στο δρόμο για το Γουδί».

Κατηγορούμενοι ήταν επίσης, και οι Νικόλαος Αργυρίου και Παναγιώτης Παπαδόπουλος, για την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου δημοσιεύματος σε ιστοσελίδες.

Ο Στέφανος Χίος, ο Γιώργος Γκασιάμης και ο Νικόλαος Αργυρίου δήλωσαν δημοσίως συγγνώμη και ως εκ τούτου, ανακλήθηκε η μήνυση.

Στη δήλωσή τους, μάλιστα, ανέφεραν τα εξής: «Με την παρούσα δήλωσή μας ανακαλούμε πλήρως ζητώντας δημοσίως συγγνώμη από τον εγκαλούντα, την οικογένειά του και τον ελληνικό λαό, ταυτόχρονα εκφράζουμε τη λύπη μας για τις προσβολές που προκάλεσαν σε αυτόν και την ειλικρινή μεταμέλειά μας, δηλώντας ότι δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλουμε την τιμή και την υπόληψή του. Δηλώνουμε ότι θα παραλείψουμε στο μέλλον οποιαδήποτε προσβλητική φράση, λέξη και έκφραση, πρόταση και πράξη προς το πρόσωπο του κ. Κοτζιά, υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, που θα θίγει την τιμή και την υπόληψή του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και συνακόλουθα, καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ