Αθλητικά
Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 11:21

«Λουκέτο» στην Τούμπα και -6 βαθμοί, τρεις αγωνιστικές στο ΟΑΚΑ

Με την «εσχάτη των ποινών» τιμώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ η ΑΕΚ είχε ηπιότερη ποινή.

Με την «εσχάτη των ποινών» τιμώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ η ΑΕΚ είχε ηπιότερη ποινή.

Από τη μακεδονική ομάδα αφαιρούνται 6 βαθμοί, ενώ η έδρα της θα κλείσει για 7 αγωνιστικές στο νέο πρωτάθλημα και θα πληρώσει πρόστιμο 282.500 ευρώ.

Στην ΑΕΚ, αντίστοιχα, επιβλήθηκε ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 3 αγωνιστικές και πρόστιμο 170.000 ευρώ. Οι βαθμοί του ΠΑΟΚ θα αφαιρεθούν από τα πλέι οφ και όχι από το νέο πρωτάθλημα επειδή δεν έχει γίνει επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφ.

Αυτό επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα, αφού ο ΠΑΟΚ απλά θα υποχωρήσει στην τρίτη (από τη δεύτερη) θέση. Στην τελική κατάταξη της Super League θα είναι τέταρτος, ενώ θα ξεκινήσει στο Europa League από τον γ΄ προκριματικό γύρο, μαζί με τον Παναθηναϊκό που είναι πια δεύτερος στα πλέι οφ και τρίτος στο πρωτάθλημα.

Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ: ΑΕΚ 11 βαθμοί, Παναθηναϊκός 8, ΠΑΟΚ 6, Πανιώνιος 4, ενώ η απόφαση της Επιτροπής είναι εφέσιμη.

Η απόφαση:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2017 μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Αριθμός απόφασης 157/2017
ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ με παρόντες τους διαδίκους τις υποθέσεις κατά α) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία», β) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και γ) του Lubos Michel, τεχνικού διευθυντή της τελευταίας αυτής Π.Α.Ε., καθώς και επί της παρέμβασης της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρώτη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία» πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (170.000) και συνολική ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές.

ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την δεύτερη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην δεύτερη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους διακοσίων ογδόντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (282.500), συνολική ποινή διεξαγωγής επτά (7) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση έξι (6) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει. 

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον τρίτο εγκαλούμενο χρηματική ποινή ύψους χιλίων οκτακοσίων ευρώ (1.800), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, καθώς και την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών.

Γίνεται μνεία ότι κατά αυτής της απόφασης χωρεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών για τους διαδίκους και δώδεκα (12) ημερών για τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων από την σύμφωνα με το Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας των Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο. γνωστοποίηση της απόφασης σε αυτόν».