Πολιτική
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 14:30

«Σύμπτωση απόψεων» στη συνάντηση Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη

Για σύμπτωση απόψεων έκανε λόγο ο βουλευτής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία χαρακτήρισε ειλικρινή και σε καλό κλίμα. «Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και σταυροδρόμι για να ασχοληθούμε με κουτσομπολιά και παραπολιτική» είπε ερωτηθείς αν τα βρήκε με τον κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε αστειευόμενος: «Μου πρότεινε εθνική συνεννόηση για να λύσουμε το πρόβλημα του Τσακαλώτου να βγει με την Σκάρλετ αλλά του είπα ο καθένας τα λύνει μόνος του αυτά..».

Για σύμπτωση απόψεων έκανε λόγο ο βουλευτής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία χαρακτήρισε ειλικρινή και σε καλό κλίμα.

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντηση και ερωτηθείς εάν «τα βρήκαν μεταξύ τους» ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε «δεν χάσαμε τίποτα. Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και σταυροδρόμι για να ασχοληθούμε με κουτσομπολιά και παραπολιτική» και αστειευόμενος πρόσθεσε: «Μου πρότεινε εθνική συνεννόηση για να λύσουμε το πρόβλημα του Τσακαλώτου να βγει με την Σκάρλετ αλλά του είπα ο καθένας τα λύνει μόνος του αυτά..».

«Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Όλα τα θέματα είναι ανοικτά. Τα εθνικά, η διαπραγμάτευση, η αξιολόγηση. Αυτά είναι τα ζητήματα που μας απασχολούν» επανέλαβε και πρόσθεσε ότι γίνονται συχνά τέτοιες συναντήσεις, ενώ σε ερώτηση αν συζήτησαν για όσα γράφτηκαν στον Τύπο την περασμένη εβδομάδα, μετά από άλλη κουβέντα που είχε ο κ. Μεϊμαράκης με δημοσιογράφους, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε: «Ούτε καν τα συζητάμε αυτά...».

«Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα»

Για τη στάση της Ν.Δ. όταν έρθει το πακέτο των μέτρων στη Βουλή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε: «Εφόσον ο Τσίπρας δεν προχώρησε σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη και εμείς δεν θα τα ψηφίσουμε. Το έχω πει από τότε που ήμουν πρόεδρος. Η κυβέρνηση οφείλει να φέρει το πακέτο και να προχωρήσει. Η χώρα σέρνεται. Το θέμα είναι αν θα τα ψηφίσουμε εμείς; Το θέμα είναι ότι οι Τσίπρας και Καμμένος αποδέχτηκαν να ολοκληρώσουν το πακέτο και να βγάλουν τη χώρα στις αγορές. Όταν είπαμε για εθνική ομάδα αρνήθηκαν. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα».

Σε ερώτηση αν φοβάται ότι θα επαναληφθεί ό,τι συνέβη το 2015 είπε: «Οι παράμετροι δεν είναι ίδιοι με το 2015. Τότε δεν υπήρχε συμφωνία. Και να κλείσει αξιολόγηση η χώρα θα σέρνεται...».

Σε σχέση με το αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως και ο ίδιος θέλει να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως λένε και άλλα στελέχη της Ν.Δ.. «Μέχρι να φύγει τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε. Για τη χώρα προτάσσεται να κλείσει η αξιολόγηση», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ