Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Το μήνυμα στην ομάδα Αχτσιόγλου – «Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, να το κάνουν τώρα»

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν με την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης με φόντο την προαναγγελία εξόδου της ομάδας «6+6», καλώντας τα μέλη της αν έχουν σκοπό να πάρουν κάποια απόφαση «να το κάνουν τώρα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και εγκαινιάζοντας την πρωτοβουλία του να απαντά σε ερωτήσεις ακροατών, ο κ. Κασσελάκης είπε μεταξύ άλλων ότι έτεινε διαρκώς χείρα φιλίας προς τους διαφωνουντες και πως όσοι βάλλουν κατά της ηγετικής ομάδας θα ήταν κι εκείνοι στην ηγετική ομάδα αν ειχαν αποδεχθεί την πρότασή του να αναλάβουν ρόλους στο κόμμα.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της προσέφερα όποιον ρόλο ήθελε. Όταν διαβάζω ότι ειπώθηκαν πράγματα όπως ότι “δεν υπάρχει περιθώριο συμβίωσης με την τωρινή ηγετική ομάδα”, σκέφτομαι ότι θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχτεί την πρόσκληση μου» είπε. Επανέλαβε ακόμη πως δεν υπάρχει στενός κύκλος, πως έχει επισημάνει πολλές φορές ότι και ο δεύτερος είναι πρώτος και πως έχει πει «ελάτε να γίνετε ηγετική ομάδα».

«Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος Πολάκης για τη Σία Αναγνωστοπούλου»

Σε ερώτηση για την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τη Σία Αναγνωστοπούλου το περασμένο Σάββατο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. σχολίασε ότι «δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος για τη Σία Αναγνωστοπούλου, δεν βοήθησε». «Συγχρόνως δεν πρέπει να κατηγορεί κανείς τον Παύλο πριν δει το έργο του», ως συντονιστή ΕΠΕΚΕ, συμπλήρωσε.

«Γενικά υπάρχει κλίμα κοινωνικά τοξικό, πολλές φορές υπέρ μου θεωρητικά, αλλά δεν με εκφράζει», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Στ. Κασσελάκης, δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν είναι «άνθρωπος τοξικός», αλλά «αισιόδοξος» και στόχος του είναι να πορευθεί με «ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις».

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να υπάρξει ενότητα με δεδομένες τις εμπρηστικές τοποθετήσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως φάνηκε και από την εκλογή προέδρου και από την προσοχή που έχουμε ως κόμμα, υπάρχει μεγάλη ενέργεια και ελπίδα από τη βάση και από τον προοδευτικό κόσμο».

Ανέφερε επίσης πως σε σχέση με τη «βουβαμάρα του 17%», το γεγονός ότι πλέον «υπάρχει ενέργεια είναι κάτι καλό».

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Σέβομαι το κόμμα»

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι σέβεται «το κόμμα πάρα πολύ» και ότι αν δεν το σεβόταν, δεν θα σεβόταν τον Αλέξη Τσίπρα, που τον τίμησε με τη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Προσέθεσε ότι ακριβώς επειδή σέβεται το κόμμα, έτεινε χείρα φιλίας από την πρώτη μέρα προς όλους.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι με τα στελέχη που έφυγαν δεν τους χωρίζουν «μεγάλες πολιτικές διάφορες» και ότι «αναγκαστήκαμε να μιλάμε επί προσωπικού όχι πολιτικού».

Πώς σχολίασε τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

Για τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι το «διακύβευμα» πάνω στο οποίο θα κριθεί είναι «η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ» και πως δεν θεωρεί ότι το θέμα είναι «προσωπικό». «Το κόμμα πρέπει να γειωθεί στην κοινωνία. Αυτός είναι ο ρόλος μου» ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς άλλαξε γνώμη και διεκδίκησε ξαφνικά την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι είδε «ένα κενό στον προοδευτικό χώρο» και ότι δεν είδε «αξιόπιστη κυβερνητική λύση».

«Δεν θα είχα τον Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών»

Σε ερώτηση για τι θα έκανε αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα το 2015, απάντησε: «Δεν θα είχα τον Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών».

Η συνέντευξη του κ. Κασσελάκη έλαβε χώρα στον απόηχο της χθεσινής πολύωρης συνδιάσκεψης του μπλοκ της Έφης Αχτσιόγλου, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το κόμμα. Η συνεδρίαση διήρκησε περίπου 10 ώρες και ολοκληρώθηκε χωρίς να εκδοθεί κάποια ανακοίνωση, ωστόσο πηγές της ομάδας κατέστησαν σαφές ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συμβίωσης με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σημειώνεται ότι στις 19.00 ο κ. Κασσελάκης θα παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη, με τίτλο «Φαινόμενο Κασσελάκη – Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας» που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

naftemporiki.gr