Skip to main content

Κ. Μπακογιάννης στο NaftemporikiTV: Η Αθήνα είναι καθαρότερη από ποτέ. Απαιτούμε να ενισχυθεί η αστυνόμευση

Ο Κ. Μπακογιάννης στη Ναυτεμπορική για τις πληγές και τα διαχρονικά προβλήματα του Δήμου Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, και ξανά υποψήφιος, Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, στην εκπομπή On Politics.

«Τα μικρά (έργα) είναι που κάνουν τα μεγάλα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και ισχυρίστηκε πως «η Αθήνα είναι καθαρότερη από ποτέ».

«Τοποθετούμε τους βυθιζόμενους κάδους σε όλη την πόλη. Έτσι θα μειώσουμε τα απορριμματοφόρα, άρα θα ανακουφίσουμε λίγο το κυκλοφοριακό», εκτίμησε.

Σε ερώτηση του Φίλιππου Φιλιππακόπουλου για το αν θα πρέπει να υπάρχει καλύτερος συντονισμός ο κ. Μπακογιάννης απάντησε ως «τα απορριμματοφόρα βγαίνουν εκεί που υπάρχει ανάγκη».

Αναφορικά με το ζήτημα του φωτισμού και της ασφάλειας στις γειτονιές, ο κ. Μπακογιάννης είπε πως «ο φωτισμός είναι ένα έργο «υπαρξιακό», είναι θέμα ασφάλειας. Αντικαθιστούμε όλα τα φώτα με LED».

Επίσης προσέθεσε πως «απαιτούμε να ενισχυθεί η αστυνόμευση στο κέντρο. Η αστυνομία δεν είναι αποκομμένη από την κοινωνία».

«Θα διευρύνουμε την ελεγχόμενη στάθμευση»

Για το θέμα της κίνησης και του πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Μπακογιάννης είπε πως «θα διευρύνουμε την ελεγχόμενη στάθμευση και να κάνουμε ένα πάρκινγκ σε κάθε δημοτική ενότητα. Έτσι, θα βρίσκουν ευκολότερα οι μόνιμοι κάτοικοι να παρκάρουν. Για παράδειγμα θέλουμε να κάνουμε ένα υπόγειο πάρκινγκ στον χώρο που είναι η Λεωφόρος, όταν πέσει το γήπεδο».

«Πρέπει να συσταθεί ένας Οργανισμός για τη βιώσιμη κυκλοφορία της Αττικής. Είναι τόσοι πολλοί φορείς που δεν μπορούμε να συντονιστούμε».

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ακόμη, πως θέλει να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική του Δήμου Αθηναίων και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αστέγων.

Για τον Μεγάλο Περίπατο

«Μένει ένα μικρό κομμάτι. Είναι θέμα ελάχιστων εβδομάδων. Δεν είναι όμως μόνο η Πανεπιστημίου. Είναι η Ομόνοια που έγινε μια ωραία πλατεία, αλλά και το Σύνταγμα που γίνεται ανάπλαση στο κάτω κομμάτι», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

«Το κέντρο είναι η βιτρίνα μας αλλά η Αθήνα είναι οι γειτονιές της», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος τόνισε πως η Δήμος έχει δοθεί μεγάλο βάρος στο πράσινο. «Έχουμε κάνει (πράσινες) επενδύσεις στα πνευμόνια μας, είτε είναι στου Στρέφη ή στον Λυκαβηττό είτε στην Ακαδημία Πλάτωνος».