Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA και σύσκεψη με ιδιοκτήτες ΠΑΕ

Aris Oikonomou / SOOC

Οι κ. Μητσοτάκης και Τσεφερίν συμφώνησαν να συναντηθούν την Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σκιά των αιματηρών επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, οι κ. Μητσοτάκης και Τσεφερίν συμφώνησαν να συναντηθούν την Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μετά τη συνάντησή τους, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Η δολοφονική επίθεση με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη, επανέφερε με τον πιο τραγικό τρόπο στο προσκήνιο το ζήτημα της οπαδικής βίας. Η ανακοίνωση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας λαμβάνει χώρα καθώς τα ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρμοδίων πληθαίνουν με βάση τα όσα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας και ενώ η αντιπολίτευση εντείνει τα πυρά της προς το Μέγαρο Μαξίμου, βάζοντας στο στόχαστρο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου.

Απαντώντας χθες στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που ζητεί την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης είπε ότι ο κ. Οικονόμου είναι 10 μέρες στο υπουργείο και δεν μπορεί να του καταλογίσει κανείς κάτι. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο κ. Οικονόμου έχει την γενική ευθύνη όχι την υποκειμενική και χαρακτήρισε «αντιπολιτευτικές υπερβολές» τα περί παραίτησης. Άσκησε παράλληλα δριμεία κριτική στην ΕΛΑΣ στην οποία καταλόγισε «αναποτελεσματικότητα». «Αναμφίβολα υπάρχει ένα λάθος. Το σημαντικό είναι να δούμε αν υπάρχουν προβλήματα στη συστημική λειτουργία την αστυνομίας. Αυτό που πρέπει, είναι να μην υπάρχουν συστημικές αποτυχίες» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

naftemporiki.gr