Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σωκράτης Φάμελλος πρόεδρος της Κ.Ο. – Διαμαρτυρία για το «χωροταξικό» της Βουλής

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το θερμό χειροκρότημα στον Αλ. Τσίπρα και τα πρόσωπα στο τιμόνι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος

Τον Σωκράτη Φάμελλο εξέλεξε πρόεδρό της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κάνοντας δεκτή την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι εξελέγησαν οι: Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Διονύσης Καλαματιανός και διευθυντής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής την Όλγα Γεροβασίλη. Επίσης αποφάσισε να υπερψηφίσει την πρόταση για πρόεδρο της Βουλής τον Κώστα Τασούλα.

Η αντίδραση για τη «γειτνίαση» στα έδρανα με τους «Σπαρτιάτες»

Τη συνεδρίαση της Κ.Ο. απασχόλησε και η χωροταξία της νέας κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας καθώς στην ίδια πτέρυγα, στα αριστερά στην αίθουσα της Βουλής, είχαν τοποθετηθεί και οι εκπρόσωποι των Σπαρτιατών, ανάμεσα μάλιστα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε διαμαρτυρία και συζήτηση με τον Κώστα Τασούλα προκειμένου να αλλάξει η χωροταξία.

Το θερμό χειροκρότημα στον Αλ. Τσίπρα

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σημειώνεται ότι το «παρών» στη συνεδρίαση της Κ.Ο. έδωσε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε νωρίτερα σήμερα την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος – κατά την ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός από την Κ.Ο. με θερμό χειροκρότημα από τους βουλευτές του κόμματος.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Θερμός ο Ιούλιος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ιούλιος προμηνύεται θερμός για τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για την εκλογή νέας ηγεσίας και την ανασυγκρότηση των δυνάμεων του κόμματος.

Κατά τη χθεσινή, πολύωρη συνεδρίαση, από την οποία δεν έλειψαν οι διαφωνίες και οι αψιμαχίες, η Πολιτική Γραμματεία κατέληξε στον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει το κόμμα μέχρι την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή στις 15-16 Ιουλίου, οπότε  και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία. Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή είναι να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και να πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου (σε ένα ή δύο Σαββατοκύριακα ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων). Επιπλέον, προτείνεται να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο. Την Τετάρτη 5 Ιουλίου αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία.