Skip to main content

Naftemporiki TV: Μαρκόπουλος – Τζανακόπουλος για το νέο γκάλοπ με τη διαφορά στις 2,9 μονάδες

Αντιπαράθεση για τα Τέμπη: « Υπήρχε το σύστημα τηλεδιοίκησης στην Λάρισα, αλλά ο σταθμάρχης δεν το λειτούργησε», σύμφωνα με τον  βουλευτή  της ΝΔ - «Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκρούονταν τρένα»

Εκλογές και τραγωδία των Τεμπών ήταν τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στην αντιπαράθεση μεταξύ του  βουλευτή  της ΝΔ και υποψήφιο  στην Β’ Πειραιά, Δημήτρη  Μαρκοπουλο και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου στην Α’ Αθηνών, Δημήτρη Τζανακόπουλου, οι οποίοι βρέθηκαν στο στούντιο της Naftemporiki TV, φιλοξενούμενοι του Μιχάλη Ψύλου.

«Υπήρχε το σύστημα τηλεδιοίκησης στην Λάρισα, αλλά ο σταθμάρχης δεν το λειτούργησε», υποστήριξε ο κ. Μαρκόπουλος, για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ δεν ανέφερε πως δεν έχει αντιληφθεί κάποιου «είδους  μεγάλης οργής», από την πλευρά του κόσμου.

Αντίθετα ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για κλίμα αγανάκτησης και το αίσθημα των πολιτών ότι «δεν πάει άλλο», και για προσπάθεια της ΝΔ να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ, στο γαϊτανάκι των ευθυνών.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ συγκρούσεις τρένων δεν είχαμε. Τα τρένα δεν πήγαιναν στα τυφλά. Το ζήτημα προέκυψε από την απαξίωση του ΟΣΕ», ανέφερε.

Δημοσκόπηση της MRB

Σχετικά με το γκάλοπ της MRB για λογαριασμό του Open, που δημοσιοποιήθηκε την ώρα της εκπομπής, και δίνει μείωση της ψαλίδας μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων στις 2,9 μονάδες, με την ΝΔ να καταγράφει 27,4% από 30,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ 24,5% από 24,3%, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν «πετροβολά τις δημοσκοπήσεις» αλλά η «πτώση είναι συγκυριακή». Επίσης επισήμανε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει από την μείωση των ποσοστών της ΝΔ.

«Είναι μία δημοσκόπηση που στέλνει τα μηνύματά της, αλλά η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος» εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Τζανακόπουλος, αφού υπενθύμισε την «πλημμύρα» του κόσμου που κατεβαίνει σε διαδηλώσεις, τόνισε και τα πολιτικά αιτήματα των συλλαλητηρίων.

«Ήρθε η ώρα οι δημοσκοπήσεις να καταγράψουν την αντιστροφή του κλίματος και να σταματήσουν να προβάλλουν την κυριαρχία Μητσοτάκη και της κυβέρνησης», είπε

«Οι εκλογές θα είναι ντέρμπι», τόνισε επίσης.

Επανέλαβε δε πως προϋπόθεση για μία κυβέρνηση προοδευτικής συμμαχίας, είναι να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Κώστα Καραμανλή

Σχετικά με την κάθοδο του παραιτηθέντα πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερα ότι έχει αυτό το δικαίωμα και θα κριθεί  από τον Σερραϊκό λαό.

Για το ίδιο θέμα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, καταλόγισε  στον Κώστα Καραμανλή  ότι εξακολουθεί να κρύβεται και πως αναγκάζεται να παρουσιαστεί  στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσει εξηγήσεις, καθώς γνωρίζει ότι -διαφορετικά- θα συρόταν, εφόσον το ζητούσαν τα 2/5 των μελών της Επιτροπής.