Skip to main content

ΥΠΕΞ για σεισμό σε Τουρκία και Συρία: Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια

REUTERS/Mahmoud Hassano

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων».

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια ζωών μετά τον μεγάλο σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην τουρκική περιοχή Πάζαρτσικ, στην επαρχία Καχρανμαρμαράς εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ο σεισμός έχει αφήσει τουλάχιστον 284 νεκρούς στην Τουρκία και 237 στη Συρία.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τις απώλειες ζωών και τις ζημιές μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών. «Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια», πρόσθεσε.

Νωρίτερα τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  με ανάρτησή του στο Twitter, διαβεβαιώνοντας πως η Ελλάδα θα συνδράμει άμεσα.

«Βαθιά θλίψη για την καταστροφικό σεισμό  στην Τουρκία και τη Συρία. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και οι σκέψεις μας είναι με όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν. Η Ελλάδα κινητοποιεί τα μέσα της και θα βοηθήσει άμεσα» αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

naftemporiki.gr