Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις

Κατά των καταλήψεων στα σχολεία τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Πάτρα, δηλώνοντας πάντως ότι «κάθε Έλληνας και κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί» απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις» σχολίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. ο οποίος συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου της Πάτρας, Άγιου Ανδρέα.

Δήλωσε επίσης ότι κατανοεί «απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος».

«Όμως, κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κομματικές επιδιώξεις» επισήμανε.

Όπως ανέφερε, «κάθε Έλληνας και το κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτήν την κακή συμφωνία» αλλά θα πρέπει να το κάνει κρατώντας τα σχολεία ανοιχτά και σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

naftemporiki.gr