Skip to main content

Aviationlife.gr: Ένα νέο εγχείρημα επιστημονικής προσέγγισης στην ενημέρωση του αεροπορικού κλάδου

Η ιστοσελίδα aviationlife.gr είναι ένα νέο εγχείρημα στον τομέα της επιστημονικής πληροφόρησης σε θέματα αεροπορικής βιομηχανίας, πολιτικής αεροπορίας και του τομέα των αερομεταφορών, με εστίαση στις επιχειρηματικές, οικονομικές και διοικητικές εξελίξεις του αεροπορικού κλάδου.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ακολουθεί επιστημονική προσέγγιση και περιλαμβάνει αναλύσεις, έρευνες, απόψεις και συνεντεύξεις εμπειρογνωμόνων, κορυφαίων στελεχών, επιστημόνων και ατόμων σχετικών με τον αεροπορικό και τουριστικό τομέα της χώρας.

Η ερευνητική ομάδα του aviationlife.gr, επιχειρεί με επιστημονικό τρόπο, να αποτυπώσει την κατάσταση και τις εξελίξεις τόσο στο χώρο της διοίκησης των αεροπορικών εταιρειών και της πολιτικής αεροπορίας, όσο και για γενικά θέματα, καθώς και το πως αυτός εξελίσσεται.

Το περιεχόμενο των ενημερώσεων περιλαμβάνει επιχειρηματικές ειδήσεις, οικονομικές και χρηματοοικονομικές ενημερώσεις στον τομέα της αεροπορικής βιομηχανίας. Παράλληλα, περιλαμβάνονται τα βασικά key-stories και ό,τι συμβαίνει στην αεροπορική βιομηχανία σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Σχετικά με το δημιουργό του επιστημονικού εγχειρήματος

Ο Δημήτρης Ζοπουνίδης (https://www.linkedin.com/in/dimitrios-zopounidis-346304163/) από μικρός ταξιδεύει με αεροπλάνο και ήρθε από νωρίς σε επαφή με αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες. Όσο περνούσε ο καιρός, ανέπτυσσε μεγάλη λατρεία για τον αεροπορικό κλάδο. Είχε ένα ανήσυχο πνεύμα σχετικά με το πως λειτουργεί ένας τόσο σύνθετος κλάδος, τόσο σε διοικητικό  όσο και σε πιο λειτουργικό επίπεδο.

Άρχισε να παρακολουθεί από μικρός τις εξελίξεις του κλάδου, από έγκριτες πηγές πληροφόρησης, μέσα από εφαρμογές καθώς και από εξειδικευμένες ιστοσελίδες και επιστημονικές έρευνες. Έγραψε την πρώτη του ανάλυση σχετικά με την αεροπορική βιομηχανία, όταν ήταν στο πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο. Αναλύσεις του δημοσιεύονται τακτικά στη Ναυτεμπορική – Naftemporiki.gr καθώς σε άλλες ακόμη επιχειρηματικές και όχι μόνο, ιστοσελίδες. Επίσης, είναι τακτικός αρθρογράφος σε μια από τις κορυφαίες περιφερειακές εφημερίδες, «Χανιώτικα Νέα». Η αγαπημένη του φράση είναι από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του αεροπορικού κλάδου: «Η αεροπορική βιομηχανία έχει μια σπάνια γοητεία για μένα, γιατί ποτέ δεν ξέρω ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσω κάθε μέρα», δήλωσε η Διευθύνων Σύμβουλος της Thai Smile Airways, όταν η αεροπορική εταιρεία εντάχθηκε στην Star Alliance.

Το Δεκέμβριο του 2020, ίδρυσε το επιστημονικό εγχείρημα aviationlife.gr.