Skip to main content

Φορο-τρέλες

Σκεφτείτε σε πόσους τομείς προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουμε κάτι, διότι δεν έχει αποδειχθεί ότι δεν το έχουμε.

«Εκεί που κάναμε ανασκαφές σε ένα σημείο της Ιερουσαλήμ, βρήκαμε χάλκινα καλώδια 2.000 ετών! Αυτό αποδεικνύει ότι είχαμε τηλεπικοινωνίες», λέει ο ένας. Σιγά, αυτό δεν είναι τίποτα. «Εμείς όταν μεταφέραμε τις αρχαιότητες για το φράγμα του Ασουάν, βρήκαμε θαμμένες οπτικές ίνες 3.000 ετών, άρα είχαμε πιο προηγμένες τηλεπικοινωνίες από εσάς».

Έρχεται το βαρύ πυροβολικό με επίτευγμα μοναδικό. «Όλη η Ελλάδα είναι ένας αρχαιολογικός χώρος τον οποίον ψάχνουμε διαρκώς. Παρ’ όλες τις ανασκαφές δεν έχουμε βρει απολύτως τίποτα, ούτε χάλκινα καλώδια ούτε οπτικές ίνες, πράγμα που επιβεβαιώνει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι οι αρχαίοι διέθεταν ασύρματες τηλεπικοινωνίες».

Πριν βιαστείτε να χαρακτηρίσετε παράλογο τον συλλογισμό -a propos Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών η 17η Μαΐου- αναμείνατε στο ακουστικό. Σκεφτείτε σε πόσους τομείς προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουμε κάτι, διότι δεν έχει αποδειχθεί ότι δεν το έχουμε.

Η καλή μας ΑΑΔΕ, επί παραδείγματι, εκδίδει ανακοίνωση για τα λανθασμένα ή ελλιπή δεδομένα στους προσυμπληρωμένους κωδικούς των φορολογικών δηλώσεων, και ανάμεσα στ’ άλλα μάς λέει ότι όλα είναι μέλι-γάλα, γιατί και στο παρελθόν υπήρχαν ζητήματα, μπλα, μπλα, που «αντιμετωπίζονταν από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σε συνεργασία με τους λογιστές φοροτεχνικούς», χωρίς αντίστοιχες δημόσιες ανακοινώσεις.
Δηλαδή, υπάρχει κανονικότητα στην υποβολή, διότι δεν αποδείχθηκε, διά της δημοσιοποίησης, ούτε τις προηγούμενες χρονιές ότι δεν υπήρχε;

Μα, τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, απ’ αυτό που κατατίθεται. Για τον φορολογούμενο, που θα πρέπει να κάνει ανασκαφές στους κωδικούς, για να διαπιστώσει την ορθότητά τους, αφού την τελική ευθύνη έχει ο ίδιος.
Από τις 10 παγίδες, αυτή του πίνακα 6 στους κωδικούς 781-782, είναι η πιο χαρακτηριστική του παραλογισμού. Δάνεια και δωρεές, που δεν αποτελούν εισόδημα, δεν καλύπτουν τεκμήρια, όπως θα έπρεπε, κατά την εκκαθάριση. Σσσ! μην το πούμε, όμως, γιατί για δημιουργία εντυπώσεων θα κατηγορηθούμε κι ούτε με τροποποιητική δήλωση θα διασωθούμε.

Στη χώρα, που ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης…