Live: Ο Τραμπ τερματίζει τη σχέση των ΗΠΑ με τον ΠΟΥ

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 22:00
Updated:14/05/2020 08:19
REUTERS/JONATHAN ERNST

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι τερματίζει τη σχέση των ΗΠΑ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον θα ανακατευθύνει κεφάλαια από τον ΠΟΥ προς άλλους οργανισμούς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κατά καιρούς απειλήσει για διακοπή της χρηματοδότησης προς τον διεθνή οργανισμό, ωστόσο, σήμερα αποφάσισε να κλιμακώσει την απειλή του, κατηγορώντας τον ότι κάλυψε του χειρισμούς της Κίνας όσον αφορά την πανδημία νέο κορωνοϊού.  Όλες οι εξελίξεις από το naftemporiki.gr.

08:19Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΠΟΥ: Ο νέος κορωνοϊός ίσως δεν φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Ο  πλανήτης «έχει να διανύσει παρά πολύ μακρύ δρόμο» για να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του νέου κορωνοϊού προειδοποίησε ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

Όπως εξήγησε οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο και προειδοποίησε εκ νέου για έναν «φαύλο κύκλο» καταστροφής της οικονομίας και της δημόσιας υγείας, εάν τα απαγορευτικά μέτρα χαλαρώσουν χωρίς τη δυνατότητα εντοπισμού νέων κρουσμάτων». 

Τόνισε ότι τον δεν τον ανησυχεί τόσο το άνοιγμα των συνόρων όσο η υπερβολική χαλάρωση των μέτρων στο εσωτερικό της κάθε χώρας, αν και είπε πως στα αεροπορικά ταξίδια θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή.

Αυτό που πρέπει όμως να μπει για τα καλά στο μυαλό μας είναι ότι «ο ιός ίσως γίνει ενδημικός, να μην φύγει ποτέ, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα εξαφανιστεί». Μπορεί να «ενσωματωθεί» στους πληθυσμούς όπως ακριβώς συνέβη και με τον HIV. 

 

 

08:30Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Νewsweek: H CIA πιστεύει ότι η Κίνα σταμάτησε τον ΠΟΥ από το να κηρύξει εγκαίρως κατάσταση

Από την πρώτη στιγμή ο ΠΟΥ δέχθηκε κριτική για υπερβολική επιείκεια απέναντι στην Κίνα, καθώς το Πεκίνο τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη επιρροή στον καθορισμό του επικεφαλής του. Η CΙΑ πιστεύει ότι τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά: πως η Κίνα δηλαδή άσκησε σοβαρές πιέσεις και προσπάθησε να εμποδίσει τον ΠΟΥ από το να σημάνει συναγερμό για την επιδημία τον Ιανουάριο- όταν το Πεκίνο ακόμη συγκέντρωνε στις αποθήκες του ιατρικό εξοπλισμό από ολόκληρο τον κόσμο. 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έκθεση της υπηρεσίας μυστικών υπηρεσιών, το περιεχόμενο της οποίας επιβεβαίωσαν στο Newsweek δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών. Στην έκθεση της CIA επισημαίνεται ότι η Κίνα απείλησε τον ΠΟΥ πως θα σταματήσει να συνεργάζεται μαζί του και να δίνει πληροφορίες για την εξέλιξη της επιδημίας εάν εκείνος κήρυττε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια έκθεση από μυστικές υπηρεσίες δυτικής χώρας και αναμένεται να ανάψει νέες φωτιές στις ήδη τεταμένες σχέσις ΗΠΑ και Κίνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που έχει σκοτώσει 280.000 ανθρώπους παγκοσμίως- με περισσότερο από το 1/4 των θανάτων να έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ.

Η πρ

08:35Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Νέα σύγκρουση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και τον επικεφαλής επιδημιολόγο των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φάουτσι. Ο Τραμπ απέρριψε την προειδοποίηση του τελευταίου για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση που η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας γίνει βιαστικά. «Για εμένα, αυτή δεν είναι αποδεκτή απάντηση», δήλωσε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως τον εξέπληξε η τοποθέτηση που έκανε ο Φάουτσι καταθέτοντας ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας.

08:38Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο λόγω Covid-19 στη Γερμανία, όπου ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας αυξήθηκε σε 7.723. Η χώρα έχει αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και κάνει τα πρώτα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα. Από το Σάββατο θα χαλαρώσει και τους συνοριακούς ελέγχους. 

08:43Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Διαγνωστικό τεστ των 5 λεπτών δίνει συχνά ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα

Ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ της εταιρείας Abbott Laboratories, που επαίνεσε πρόσφατα δημόσια ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και χρησιμοποιείται καθημερινά στον Λευκό Οίκο, δίνει πολύ συχνά — στο ένα τρίτο, ως ακόμη και στο ένα δεύτερο των περιπτώσεων — ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, σύμφωνα με το προκαταρκτικό συμπέρασμα μελέτης που έκαναν ερευνητές του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU).

Το τεστ αυτό, που επιτρέπει να βγαίνει αποτέλεσμα σε 5 λεπτά αν είναι θετικό και σε 13 λεπτά αν είναι αρνητικό, συγκρίθηκε με άλλη, αρκετά πιο βραδεία διαγνωστική μέθοδο. Όταν το δείγμα για το γρήγορο τεστ είχε τοποθετηθεί σε μέσο καλλιέργειας (υγρό σε φιαλίδιο μεταφοράς στο εργαστήριο), το αποτέλεσμα ήταν λαθεμένα αρνητικό στο ένα τρίτο των περιπτώσεων. Το ποσοστό των λαθεμένων αποτελεσμάτων ανέβηκε στο 48% όταν ο στυλεός με το δείγμα παρέμενε στεγνός, όταν δηλαδή ακολουθείτο η μέθοδος που συστήνει η εταιρεία. 

Οι ερευνητές του NYU προχώρησαν στην προδημοσίευση των αποτελεσμάτων της μελέτης στον δημόσιο ιστότοπο biorxiv.org, στον οποίο χιλιάδες ερευνητές μεταφορτώνουν τις έρευνές τους εν αναμονή επιστημονικής αξιολόγησης (peer review).

09:05Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

euronews
09:10Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Δεκάδες άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, συγκεντρώθηκαν την περασμένη νύχτα έξω από κεντρικά μπαρ της Θεσσαλονίκης, τα οποία λειτουργούν με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away). Οι νεαροί απολάμβαναν το ποτό τους, ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις για την προστασία από τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να παρέμβει η Αστυνομία, έπειτα από καταγγελίες πολιτών στην Άμεση Δράση για συνθήκες συγχρωτισμού.

09:11Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Εικόνα σουρεαλισμού
Μια εικόνα η οποία στην προ κορωνοϊού εποχή θα έμοιαζε πολύ ευφάνταστη για να είναι αληθινή. Ένας ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής δρομέας μεγάλων αποστάσεων προπονείται στο πάρκο Ρίτσμοντ στο Λονδίνο, κατά την πρώτη ημέρα που επιτράπηκε πλέον η άθληση στη Μ. Βρετανία, μαζί με απλούς πολίτες, αλλά και με ένα κοπάδι ελάφια! Ο Μοχάμεντ Μο Φάρα, ένας από τους καλύτερους δρομείς όλων των εποχών της Μ. Βρετανίας, με κλειστούς τους αθλητικούς χώρους εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό, εξασκείται σε δημόσιο χώρο μαζί με άλλους πολίτες, οι οποίοι δεν ξέρουν αν πρέπει να εκπλαγούν περισσότερο από την παρουσία των ελαφιών ή του Φάρα. 

REUTERS/DYLAN MARTINEZ
09:20Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Το πόσο βαθιές είναι οι πληγές που ανοίγει ο νέος κορωνοϊός στη γερμανική οικονομία θα μάθουμε αύριο, όταν και θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το ΑΕΠ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας. Ωστόσο μερίδα αναλυτών σχολιάζει πως τα προβλήματα για τη γερμανική οικονομία είχαν αρχίσει πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία και είχαν να κάνουν με την επιμονή στο δόγμα των πλεονασματικών προϋπολογισμών. 

09:53Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΠΟΥ: Ας το αποδεχτούμε, ο κορωνοϊός μπορεί να μη φύγει ποτέ

Μέρα με τη μέρα, ολόκληρος ο πλανήτης έρχεται αντιμέτωπος με τη νέα πραγματικότητα του νέου κορωνοϊού. Μία ελπίδα, ότι θα αναπτυχθεί σύντομα το εμβόλιο ή έστω μία θεραπεία που θα βάλει τέλος στον εφιάλτη της πανδημίας, είναι η κινητήριος δύναμη για δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Υπάρχει ωστόσο και μία διάχυτη ανησυχία ότι η Covid-19 ήρθε για να μείνει. Αυτή ακριβώς την ανησυχία επιβεβαίωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σε μία κρίσιμη περίοδο κατά την οποία οι χώρες χαλαρώνουν βήμα βήμα το lockdown: Ο νέος κορωνοϊος θα μπορούσε να καταστεί ενδημικός, όπως η γρίπη, που σημαίνει ότι μπορεί να μην εξαφανιστεί ποτέ από την κοινότητα».  

Ακόμη και αν αναπτυχθεί ένα εμβόλιο το οποίο θα θωρακίσει έως έναν βαθμό τους πολίτες απέναντι στην Covid-19, ο έλεγχος του νέου κορωνοϊού χρειάζεται «μαζική προσπάθεια», τόνισε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του ΠΟΥ ο δρ Μάικ Ράιαν για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι υποσχέσεις είναι αδύνατον να δοθούν σε αυτό το στάδιο.

09:54Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Μια κρίση ψυχικής υγείας διαγράφεται καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι περιτριγυρισμένοι από θάνατο και ασθένεια και είναι αναγκασμένοι να μένουν απομονωμένοι, ενώ ωθούνται στη φτώχεια και το άγχος εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, προειδοποίησαν ειδικοί υγείας του ΟΗΕ. «Η απομόνωση, ο φόβος, η αβεβαιότητα, η οικονομική αναστάτωση, όλα αυτά προκαλούν ή ενδέχεται να προκαλέσουν ψυχολογική αναστάτωση», δήλωσε η Ντέμπορα Κέστελ διευθύντρια του τμήματος ψυχικής υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

09:58Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Η συνέντευξη Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (eng)

World Health Organization (WHO)
10:27Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ασφαλιστικές εταιρείες θα πληρώσουν ακριβά την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Η Lloyd's of London προβλέπει ότι ο κλάδος θα υποστεί ζημίες 203 δισ. δολαρίων φέτος. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται 107 δισ. δολάρια από απαιτήσεις, με τις υπόλοιπες απώλειες να προέρχονται από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των εταιρειών.

10:42Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

«Πρώτο βήμα προς τη θετική κατεύθυνση» χαρακτηρίζει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου τις ανακοινώσεις της Κομισιόν για τον τουρισμό, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι επαρκείς. Τα μέτρα της Ε.Ε. «δεν είναι ακόμα επαρκή να αντιμετωπίσουν το μέγεθος και τη σοβαρότητα της κρίσης» σημειώνει, παρατηρώντας ότι η Ένωση «δεν σπεύδει να βρει νέους πόρους άμεσης εκταμίευσης από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. εκτός από τους ήδη ανακοινωμένους».

10:48Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας θα δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον στους δήμους εάν δεν υπάρξει, άμεσα, μία έκτακτη και ισχυρή οικονομική ενίσχυσή τους από το κράτος, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπή της μέσω τηλεδιάσκεψης. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν «η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει σήμερα η αυτοδιοίκηση, εξαιτίας του υψηλού κόστους διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

10:57Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Καινούρια αρχή
Η φιγούρα της Monica Samudio, της οποίας ο σύζυγος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, αντικατοπτρίζεται στο παράθυρο του καινούριου σπιτιού της στην Πόλη του Μεξικού καθώς κοιτάζει απ΄έξω. Η Samudio μετακόμισε καθώς, όπως δηλώνει, άρχισαν οι κοινωνικές διακρίσεις στον περίγυρό της όταν αρρώστησαν η ίδια και ο σύζυγός της. 

REUTERS/EDGARD GARRIDO
11:02Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 σε τουλάχιστον μία κοινότητα της πόλης Βουχάν αρχίζουν να διεξάγονται από σήμερα, καθώς οι αξιωματούχοι έχουν διορία 10 ημερών να εξετάσουν και τα 11 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης. Επίσημη ανακοίνωση για τη μαζική διενέργεια των διαγνωστικών εξετάσεων δεν υπάρχει, ωστόσο αξιωματούχοι της επαρχίας Χουμπέι έχουν παραδεχτεί ότι έχουν λάβει σχετικές οδηγίες.

11:22Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Τον δρόμο για τα σχολεία τους πήραν ξανά οι μαθητές στη Φινλανδία έπειτα από οκτώ εβδομάδες που παρέμειναν κλειστά, αλλά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ίσως χρειαστεί να επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία περίπου δυόμιση εβδομάδες πριν από την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, στις αρχές Ιουνίου, με αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης.

11:45Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Μειωμένα σε σχέση με την Τρίτη ήταν χθες τα πρόστιμα που επέβαλε η ΕΛΑΣ στη διάρκεια των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Συνολικά βεβαιώθηκαν 76 παραβάσεις για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης, μη χρήση μάσκας, εκτός έδρας μετακινήσεις και ανοιχτά μαγαζιά.

11:46Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Με τρεις θείες λειτουργίες που η κάθε μία από αυτές θα διαρκεί μία ώρα ακριβώς ξεκινά από την προσεχή Κυριακή το άνοιγμα των εκκλησιών με την παρουσία πιστών, σύμφωνα με ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που παρουσίασε η Μητρόπολη Δημητριάδος (Βόλος κλπ) και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου, με στόχο να εξυπηρετούνται οι πιστοί σε διαφορετικές μέρες και ώρες, προκειμένου να αποφευχθούν συγχρωτισμός και παρουσία μεγάλου πλήθους ταυτόχρονα.

12:28Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ένα εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό ενδέχεται να εγκριθεί σε έναν χρόνο, βάσει του «αισιόδοξου» σεναρίου, προειδοποίησε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ). Ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ Μάρκο Καβαλέρι δήλωσε ότι αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις τους ισχυρισμούς ότι ένα εμβόλιο για τον ιό SARS-CoV-2 που προκαλεί τον Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.

12:35Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Η ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Ελληνική Κυβέρνηση
13:10Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

«Τεστ που θα πρέπει να περάσουμε με επιτυχία» και θα αποτελέσει το διαβατήριο για την επανεκκίνηση του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τo άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών. «Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την Ελλάδα. Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι με κανόνες μπορούμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι».

13:17Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Αρνητικά ήταν και τα 105 τεστ που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της της ιχνηλάτησης που ξεκίνησε χθες στο Νοσοκομείο «Ελπίς» μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19 στο υγειονομικό προσωπικό. Από τα 105 τεστ που διενεργήθηκαν τα 90 αφορούσαν υγειονομικούς και 15 νοσηλευόμενους.

13:27Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Για τη συνεργασία ΗΠΑ- Ελλάδας στον τομέα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συζήτησαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Επιβεβαιώθηκε δε η προμήθεια 200.000 τεστ αντισωμάτων μέσα στο επόμενο διάστημα. Τα τεστ αντισωμάτων είναι της εταιρείας Abbott και θα τα παραλάβει το υπουργείο Υγείας με δωρεά της οικογένειας του Γιώργου Προκοπίου.  

13:27Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Προετοιμασίες στις πλαζ
Συνεργείο προετοιμάζει την οργανωμένη πλαζ της Βουλιαγμένης για να υποδεχθεί κόσμο το Σαββατοκύριακο με τα προβλεπόμενα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. 

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
13:33Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει το συνολικό σχέδιό της για την επανεκκίνηση του Τουρισμού, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας. Όπως τόνισε, καταρτίζει συγκροτημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων, «για να περιορίσουμε όσο γίνεται τις απώλειες κατά τη φετινή τουριστική περίοδο που θα είναι αναπόφευκτα μεγάλες». Σύμφωνα με τον υφυπουργό, αύριο, θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές μεταφορές, ώστε τόσο οι ταξιδιώτες, όσο και οι επαγγελματίες του χώρου να γνωρίζουν τους νέους κανόνες.

13:43Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Τα σενάρια για παρατεταμένη ύφεση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ρίχνουν βαριά σκιά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω έντονων ανησυχιών μήπως η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων οδηγήσει σε δεύτερο κύμα κρουσμάτων. Η αρνητική τάση διεθνώς συμπαρασύρει και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί για μία ακόμη συνεδρίαση, έχοντας απομακρυνθεί σημαντικά από το όριο των 600 μονάδων.

Ο Γ.Δ. έχει χάσει και τις 590 μονάδες, έχοντας ως «βαρίδι» τις τράπεζες. Σε αρνητικό έδαφος και οι μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ενώ σημαντικές απώλειες πάνω από 3% καταγράφει και ο επιμέρους κλάδος πρώτων υλών.

13:44Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Αγγλία: Πράσινο φως σε τεστ αντισωμάτων της Roche

Σημαντικές ποσότητες ενός ορολογικού τεστ που ανέπτυξε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche και το οποίο έλαβε το πράσινο φως από τις αγγλικές υγειονομικές αρχές, δήλωσε η βρετανική κυβέρνηση ότι θέλει να αποκτήσει σύντομα, με την ελπίδα ότι θα μετριάσει το lockdown που επιβλήθηκε στα τέλη Μαρτίου εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό το είδος τεστ επιτρέπει να προσδιοριστεί η παρουσία αντισωμάτων στο αίμα και να προσδιοριστεί αν ένας άνθρωπος έχει ήδη προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό. Το θέμα της ανοσίας προκαλεί ωστόσο συζητήσεις, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκτιμά στα τέλη Απριλίου ότι δεν υπάρχει «καμία απόδειξη» ότι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί ήδη μία φορά και θεραπευθεί από τον ιό δεν θα μολυνθούν και δεύτερη φορά.

14:10Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Έκκληση για συντονισμό σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να αντιμετωπισθεί η διπλή απειλή από την κρίση του κορωνοϊού και την κλιματική αλλαγή απευθύνει η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών(BIS). Τα έκτακτα μέτρα, όπως οι συναλλαγματικές γραμμές ανταλλαγής δολαρίων και η φθηνή χρηματοδότηση δείχνουν σε ικανοποιητικό βαθμό συντονισμό σε επίπεδο νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, όμως είναι αναγκαίο να ληφθούν περισσότερα μέτρα, υπογραμμίζει η BIS στην έκθεσή της.

14:24Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

FBI: Κινέζοι χάκερ απειλούν τη μάχη των ΗΠΑ κατά του Covid-19

Θύματα κυβερνοεπιθέσεων από χάκερ που συνδέονται με την κινεζική κυβέρνηση είναι πιθανό να πέσουν οργανώσεις οι οποίες διεξάγουν έρευνες για τον Covid-19, σύμφωνα με το FBI και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Αν και καμία από τις δύο υπηρεσίες δεν έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα, αμφότερες προειδοποίησαν χθες ότι ιδρύματα και εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται σε εμβόλια, θεραπείες και δοκιμές για τον κορωναϊό πρέπει να λάβουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων και να γνωρίζουν την πιθανή απειλή.

14:25Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Την οδό Ερμού επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες για την πορεία της αγοράς στην εμπορική «καρδιά» της Αθήνας, λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με εμπόρους, άκουσε τις ανησυχίες τους και ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. «Άρχισε να κινείται πάλι λίγο ο κόσμος», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

14:38Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Την επιδότηση ενοικίου, ως μοναδικό τρόπο ενίσχυσης των επιχειρήσεων, προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ, τονίζοντας ότι η στήριξη των επιχειρήσεων με μειώσεις ενοικίων δεν πρέπει να γίνεται με δαπάνες των ιδιοκτητών. Η ΠΟΜΙΔΑ διαπιστώνει ότι έως τώρα η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει ούτε μία δράση υπέρ των πληττόμενων ιδιοκτητών και δεν τους έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ από τα 24 δισ. ευρώ των διαφόρων πακέτων στήριξης. Συγκεκριμένα και με αφορμή τα πιεστικά αιτήματα εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου για παράταση της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων επαγγελματικής στέγης ως το τέλος του 2020, η ΠΟΜΙΔΑ επαναλαμβάνει ότι η στήριξη των επιχειρήσεων στο θέμα αυτό, όπου και για όσο είναι αναγκαία, πρέπει να υλοποιηθεί όχι επ΄ άπειρον και με δαπάνες των ιδιοκτητών, αλλά:

* είτε με ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών, όπως έγινε με απόλυτη επιτυχία το 2010,

* είτε αποκλειστικά μέσω της διαδικασίας επιδότησης ενοικίου και όχι της συλλήβδην υποχρεωτικής του μείωσης.

14:46Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

«Αυτοψία» του Κ. Μητσοτάκη στην αγορά της Ερμού

naftemporiki.gr
14:54Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Επενδυτικό σχέδιο, ύψους 1,3 δισ. ευρώ(1,4 δισ. δολάρια) για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου παρουσίασε η Γαλλία. 'Οπως δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, οι έως τώρα δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες ενίσχυσης του τουρισμού -που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της γαλλικής οικονομίας- ανέρχονται στα 18 δισ. ευρώ. «Αυτό είναι θετικό για την τουριστική βιομηχανία είναι συχνά ωφέλιμο και για ολόκληρη τη Γαλλία», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός. Σχεδόν 90 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη Γαλλία το 2018, καθιστώντας τη χώρα τον πρώτο παγκοσμίως τουριστικό προορισμό. Ο τουριστικός κλάδος αντιπροσωπεύει περίπου το 7% του γαλλικού ΑΕΠ, ύψους 2,3 τρισ. ευρώ.

14:57Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Σε διευκρίνιση σχετικά με τις μετακινήσεις στην Εύβοια προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ). Συγκεκριμένα, ενημέρωσε ότι από Δευτέρα 18 Μαΐου οι οδικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες, ενώ για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις ισχύουν ακόμα οι περιορισμοί που έχουν τεθεί και για τα υπόλοιπα νησιά.

15:18Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Οι εφαρμογές για ιχνηλάτηση επαφών για COVID-19 θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να απενεργοποιούνται αυτόματα μόλις περάσει η κρίση, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς ως απάντηση στις ανησυχίες για κρατική παρακολούθηση των πολιτών.

15:53Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Γαλλία: Θύελλα αντιδράσεων εναντίον της Sanofi για τη διάθεση του εμβολίου πρώτα στις ΗΠΑ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη γαλλική κυβέρνηση η δέσμευση του φαρμακευτικού ομίλου Sanofi να διαθέσει κατά προτεραιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα εμβόλιο για τον Covid-19. Κάτι τέτοιο θα ήταν «απαράδεκτο» εκτίμησε σήμερα η υφυπουργός Οικονομίας Ανιές Πανιέρ-Ρουνασέρ, προσθέτοντας ότι επικοινώνησε αμέσως με τη Sanofi.

Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα είναι πρώτες στη σειρά στην περίπτωση που η Sanofi καταφέρει να αναπτύξει εμβόλιο, διότι η χώρα ήταν η πρώτη που χρηματοδότησε την έρευνα της γαλλικής εταιρείας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πολ Χάντσον στο Bloomberg. Επανερχόμενος ωστόσο ξανά στο ζήτημα, ο πρόεδρος της Sanofi France Ολιβιέ Μποζιγιό σημείωσε ότι αυτό δεν θα συμβεί, εφόσον η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «αρκετά αποτελεσματική» στη χρηματοδότηση της ανάπτυξής του.  

15:53Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Σε εκατομμύρια, για όγδοη διαδοχική εβδομάδα, ανέρχεται ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρωτη φορά αίτηση για τη χορήσηση επιδόματος ανεργίας, καθώς τα προσωρινά «λουκέτα» και η οικονομική κρίση εξαιτίας του κορωνοϊού συνεχίζει να καταστρέφει την αμερικανική αγορά εργασίας.

Οι νέες αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθαν στα 2,98 εκατομμύρια στη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 9 Μαϊου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, με τον συνολικό αριθμό από τα μέσα Μαρτίου να υπερβαίνει τα 36 εκατομμύρια.

15:54Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Τρομαγμένος από την άγνωστη ασθένεια που εξαπλώνεται, ο πληθυσμός στρέφεται προς τις αυτοσχέδιες μάσκες, παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί αμφισβητούν την χρησιμότητά τους. Το ίδιο συνέβαινε πριν από έναν αιώνα κατά την διάρκεια της επιδημίας της «πανώλης της Κίνας». Η ιδέα ότι μία ασθένεια μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο υφίσταται από τουλάχιστον τον 16ο αιώνα «ως σοβαρή ιατρική θεωρία», εξηγεί ο William Summers, ειδικός στην Ιστορία της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Yale.

16:24Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Το μετρό την εποχή της πανδημίας

euronews
16:49Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ειδική ρύθμιση για το θέμα των ενοικίων, με στόχο την περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, μελετάται ο επιμερισμός της ζημίας, απαντώντας ουσιαστικά στα αιτήματα της ΠΟΜΙΔΑ.

Στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο ζήτημα των ενοικίων και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει σχετική ρύθμιση έως τα τέλη του έτους, ώστε να ανακουφιστούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

17:13Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Τον κώδωνα κινδύνου ότι ίσως να μεσολαβήσει ακόμη και μία πενταετία προτού τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία του κορωνοϊού κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την ώρα που ο συνολικός απολογισμός των θανάτων προσεγγίζει το όριο των 300.000.

«Θα έλεγα ότι σε ένα χρονικό πλαίσιο μίας πενταετίας θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για έλεγχο της πανδημίας», εκτιμά η δόκτωρ Σούμια Σουαμινάθαν, εκ των κορυφαίων επιστημόνων του ΠΟΥ. Σε webinar που διοργάνωσαν οι «FT», η κ. Σουαμινάθαν υποστήρξε ότι στην παρούσα φάση η καλύτερη διέξοδος είναι το εμβόλιο, υπάρχουν όμως πολλά «εάν και αλλά» για την ασφάλεια, παραγωγή και ισότιμη διανομή.

17:46Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Σε ένα πρώτο βήμα ενίσχυσης στη συχνότητα πτήσεών της από τις 18 Μαΐου προς Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και από τις 25 Μαΐου προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τους υπολοίπους προορισμούς του δικτύου εσωτερικού ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Aegean, μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών στις μεταφορές εντός Ελλάδας που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες και τις κατευθύνσεις από την ΕΕ για τους κανονισμούς εισόδου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, σταδιακά μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα προχωρήσει και στην επανέναρξη διασύνδεσης με μερικούς βασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

17:48Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η πρόθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Sanofi, Πολ Χάντσον, ότι οι ΗΠΑ ίσως να λάβουν πρώτες το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει η γαλλική φαρμακευτική. Το ζήτημα προκάλεσε την προσωπική παρέμβαση του Γάλλου προέδρου Eμανουέλ Μακρόν, αλλά και απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως μεταδίδει το BBG, ο πρόεδρος Μακρόν σχεδιάζει να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με αξιωματούχους της Sanofi. «Ένα εμβόλιο κατά του Covid-19 θα πρέπει να είναι με γνώμονα το κοινό συμφέρον και πέραν των κανόνων της αγοράς, δήλωσε αξιωματούχος των Ηλυσίων. Ο πρόεδρος Μακρόν ενοχλήθηκε από την είδηση, δήλωσε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

18:06Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Covid-19: Στους 156 οι νεκροί - 2.770 κρούσματα στην Ελλάδα

Συνολικά 2.770 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 156, καθώς καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος. Από τους ασθενείς (10 επιπλέον), 24 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

18:25Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Με προσεκτικά βήματα συνεχίζουμε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Από Δευτέρα 18 Μαϊου επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών και στην Κρήτη. Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι περιοχές όπως η Λευκάδα και η Ελαφόνησος θεωρούνται νησιωτικές περιοχές. Η μετάβαση προς τα νησιά θα επιτραπεί στις 25 Μαϊου. Από τις 18 Μαϊου ανοίγουν και αρχαιολογικοί χώροι και ζωολογικά πάρκα. Επίσης από αυτό το Σάββατο αποφασίσθηκε να ανοίξουν οι 515 οργανωμένες παραλίες που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς. τονίζοντας τη σημασία του να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής. Τα μέτρα θα περιφρουρηθούν και θα ελεγχθούν με αυστηρότητα, ενώ θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες.

19:30Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Θερμικές κάμερες έχουν τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ-ντε-Γκολ (CDG) για να ανιχνεύουν κατά την άφιξή τους πιθανούς φορείς της Covid-19. Η κάμερα επιτρέπει να αναγνωρίζονται ανάμεσα στους ταξιδιώτες, αφού παραλάβουν τις αποσκευές τους, οι επιβάτες με θερμοκρασία πάνω από 38 βαθμούς.

Σαράντα ανέπαφοι διανεμητές υδροαλκοολικού τζελ έχουν τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο, όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Παντού σημάδια στο έδαφος καλούν τους ταξιδιώτες να διατηρούν την απόσταση μεταξύ τους.

19:54Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και οι έντονες ανησυχίες μήπως ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού εμποδίσει την ανάκαμψη κλονίζουν τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Έντονη «αιμορραγία» στην Ευρώπη, ηπιότερες απώλειες στη Wall Street, αν και ο Dow χάνει πάνω από 100 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 2,1%, έχοντας ως βαρίδι τις μετοχές των τραπεζών της Ευρωζώνης, Ενδοσυνεδριακά, ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά, με απώλειες σχεδόν 4%. Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων.

20:15Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Σχεδόν 300.000 είναι πλεόν τα θύματα από την πανδημία σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συνέταξε το πανεπιστήμιο Johns Hopkins μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής του.

07:22Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης αποφασίστηκε να τεθεί τμήμα της συνοικίας της Νέας Σμύρνης Λάρισας, μετά από έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά χθες και έπειτα από τον εντοπισμό 35 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως ανακοινώθηκε συγκεκριμένα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά από 637 δειγματοληψίες στη συνοικία Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας προέκυψαν 35 θετικά κρούσματα.

07:30Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ημερήσιος απολογισμός σχεδόν 1.800 νεκρών καταγράφηκε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Ως χθες Πέμπτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03.30 ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα της προηγουμένης, καταγράφηκαν 1.754 νέοι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτο αριθμό (85.813 νεκρούς).

07:31Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ακόμη 844 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοΐού καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο στη Βραζιλία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Επίσης επιβεβαιώθηκαν 13.944 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο ημερήσιος αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

07:45Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ο απολογισμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 101 τις προηγούμενες 24 ώρες φτάνοντας συνολικά τους 7.824 νεκρούς, ενώ στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προστέθηκαν ακόμη 913 με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 173.152, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

07:49Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου καλεί τους επιχειρηματίες να καταφέρουν «δυνατό χτύπημα» στον κυβερνήτη Ζουάου Ντόρια, ο οποίος επιβάλλει μέτρα περιορισμού στην πολιτεία Σαν Πάουλου, την ατμομηχανή της βραζιλιάνικης οικονομίας. Ο κυβερνήτης Ντόρια επέβαλε στα τέλη Μαρτίου μέτρα όπως ο μερικός περιορισμός στην κυκλοφορία των πολιτών και το κλείσιμο των επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη.

08:42Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Στα τρία τεμάχια ανά συναλλαγή μπορεί να ανέλθει πλέον η επιτρεπόμενη ανώτατη διάθεση απολυμαντικών διαλυμάτων και καθαρή αλκοόλης. Αυτό προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας, με την οποία αίρεται ο προηγούμενος περιορισμός που όριζε το ένα τεμάχιο ανά κατηγορία προϊόντος. Με την ίδια απόφαση, παρατείνεται έως τις 12 Ιουλίου η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες, απολυμαντικά διαλύματα, αιθυλική αλκοόλη και τεστ κορονοϊού, ενώ, αντίθετα, παύει η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων για το αιγοπρόβειο κρέας και τα αυγά.

09:03Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα μεταξύ των πιθανών τουριστικών προορισμών για το φετινό καλοκαίρι

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα και οι αναφορές των γερμανικών ΜΜΕ, που παρουσιάζουν την Ελλάδα ως πιθανό προορισμό για το φετινό καλοκαίρι, λόγω κυρίως των καλών επιδόσεών της στη μάχη με τον κορωνοϊό, αλλά και στην προσαρμογή του κλάδου του τουρισμού στις νέες ανάγκες.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες οι οποίες θα υποδεχθούν τουρίστες το φετινό καλοκαίρι σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Tagesspiegel. Η εφημερίδα τονίζει ότι από την 1η Ιουλίου η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό, παραθέτει κάποια από τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία από τον κορωνοϊό σε ξενοδοχεία και παραλίες και αναφέρει ότι ο τουρισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για την χώρα, η οποία «είχε αφήσει πίσω της την μεγάλη οικονομική κρίση».

Σε αντίστοιχο ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα πέρασε σχετικά ελαφρά την κρίση του κορωνοϊού σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

09:08Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Το κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού και η ένταση στις σινο-αμερικανικές σχέσεις στρέφουν τους επενδυτές προς τη «λάμψη» του χρυσού, με την τιμή του πολυτίμου μετάλλου να κινείται κοντά σε υψηλά τριών εβδομάδων και οδεύοντας προς ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη. Η τιμή σποτ του χρυσού κινείται τις πρωινές ώρες κοντά στα 1.732 δολάρια ανά ουγκιά, μία ανάσα από τα υψηλά που είχε αγγίξει στην προηγούμενη συνεδρίαση, έχοντας «σκαρφαλώσει» έως και τα 1.735,96 δολάρια ανά ουγκιά, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 23 Απριλίου. Η τιμή στα προθεσμιακά συμβόλαια χρυσού στην αγορά των ΗΠΑ ξεπερνούσε τα 1.742 δολάρια ανά ουγκιά.

09:11Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Διαφορετική από τις υπόλοιπες θα είναι η φετινή τουριστική χρονιά, με την Ελλάδα να έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, δεδομένων των ήδη μεγάλων απωλειών σε τουριστικά έσοδα. Το δυνατό «χαρτί» της χώρας η προβολή της ως ασφαλούς προορισμού. Το μεγάλο στοίχημα θα κριθεί τον Ιούλιο.

«Από την 1η Ιουλίου θα είμαστε σε θέση να δεχθούμε τους ξένους επισκέπτες υπό συνθήκες που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία», διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «η Ελλάδα διαφημίζεται ως ο απολύτως υγιής προορισμός, ως προορισμός ασφάλειας της υγείας» και πάνω σε αυτό το σχήμα και τις επόμενες 45 ημέρες η κυβέρνηση θα χτίσει ένα πολύ σοβαρό σύστημα δημόσιας υγείας στα νησιά».

09:15Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

COVID-19: Σχεδόν 160.000 θάνατοι στην Ευρώπη - Στους 303.405 παγκοσμίως

euronews
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 

Δημοφιλή